Zaalvoetbal (vrouwen) | Mazzel Stars moet weer buigen voor Os Lusitanos

Twee keer achter elkaar tegen dezelfde tegenstander. Vorige week speelde Mazzel Stars vrouwen voor de beker in Amsterdam, dit keer voor de competitie in Zoetermeer. Kon Mazzel Stars revanche nemen op Os Lusitanos na het verlies (7-0) van een week eerder?

Tekst: Marit Feron              |   Foto’s: Maarten Knol (snapshots.nl)

De vrouwen van Mazzel Stars begonnen de wedstrijd direct met een aanval van Jessie Rottier en Kirsten Kok. Daarna kwam Os Lusitanos met Lotte Hopman door met een mooi schot. Mazzel Stars begon scherp, maar dit leverde geen doelpunten op. Nieuwkomer Ghizlan Abdellaoui was wel in de buurt vane en treffer na een bekeken pass van Jessie Rottier. Paulien Otter kreeg een lange bal van Kirsten Kok, maar wist het net niet te vinden en ook Dimara van Oosten kwam nog in scoringspositie.

Helaas voor de thuisploeg viel het kwartje de andere kant op. Na een verkeerde terugspeelbal zorgde Os Lusitanos uit een vrije trap voor de 0–1 via Lotte Hopman. Kort daarna was Lisa Luiken dicht bij een doelpunt, maar de bal belandde op de paal. Kim van Velzen maakt uiteindelijk als snel de 0–2. Kirsten Kok probeerde het, maar haar schot eindigde in het zijnet. Lindsay Maaskant hield met goed keeperswerk Os Lusitanos af van meer treffers. Tochw as zij niet opgewassen tegen een inzet van Bouchra Moudou: 0-3.

Tweede helft begon fel, waarbij de nodige voetbalschoenen door de lucht vlogen. Lang werd er niet gescoord. Maar na tien minuten in de tweede helft maakte Dyanne Bito er 0-4 van. Later scoorde Wende Remert de 0–5. Daarna kreeg Mazzel Stars wat meer overwicht door wat meer druk te zetten. En met de gretigheid van onder meer de jonge nieuwe speelsters ontstonden er weer wat kansen. Het was Dimara van Oosten die de bal onderschepte en twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter John Duiker de Zoetermeerse eer wist te redden: 1-5.