Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen dwingt winst af tegen Drs.Vijfje

zvv Den Haag Vrouwen startte aardig compleet aan deze wedstijd en was van plan om de winnende reeks van afgelopen weken  door te zetten. Het doel was duidelijk, dit was het meetmoment om te kijken waar zvv Den Haag nu echt staat.

Het team was zeer gebrand om weer een goed resultaat neer te zeten en dat was zeker terug te zien in de wedstrijd. Voor het publiek was dit een leuke wedstijd om naar te kijken. De tegenstander was niet geheel compleet, maar de ervaring binnen deze ploeg is van hoog niveau. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd.

Afspraken

zvv Den Haag begon scherp en gemotiveerd, maar Drs. Vijfje keerde de kansen die Den Haag wist te creëren. HTC René Havermans was ervan uitgegaan, dat Drs. Vijfje hoog zou gaan verdedigen. En dat was precies de speelwijze waar voor gekozen werd door Drs. Vijfje. Vooraf hadden Havermans en Brand hier ook op gehamerd en daar afspraken over gemaakt. Deze afspraken liepen in het begin wat moeizaam, maar pakten toch goed uit en daardoor werden er diverse kansen gecreëerd.

Scherp

Met een goede start en diverse kansen was het toch Drs. Vijfje dat de 0-1 maakte in de twaalfde minuut. zvv Den Haag was even niet scherp in de dekking en daar maakte de tegenstander goed gebruik van. Hiermee was duidelijk, dat het een ervaren ploeg is en de kansen die het krijgt dan ook goed weet te benutten. Het is niet voor niets de kampioen van vorig seizoen en het speelt al jaren in de top mee. zvv Den Haag werd door dit doelpunt wel  scherper en verdedigde op de juiste manier en was en werd steeds beter in de omschakeling, zowel aanvallend als verdedigend. De eerste helft bleef spannend van beide kanten, maar zvv Den Haag wist helaas niet langszij te komen en ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Vertrouwen

In de kleedkamer gaf René Havermans aan, dat zijn ploeg de afspraken die gemaakt waren nog beter uitgevoerd moesten worden. Het vertrouwen was er alleen nu nog de afspraken nakomen. En dat was in de tweede helft ook te zien. zvv Den Haag was scherper en pakte het verdedigend goed op. Aanvallend werden mooie acties gemaakt en keepster Lisa Franken verrichtte weer enkele knappe reddingen. Dit alles werd beloond met een goed uitgespeeld doelpunt van Larisa Boerenstan in de 27ste  minuut: 1-1.

Aansluiting

zvv Den Haag herpakte zich toch wel snel en door deze aansluiting zagen de vrouwen ook in dat er kansen waren om nu door te pakken. En dat deed zvv Den Haag dan ook. In de 33ste minuut werd de 2-1 op het scorebord gezet door Romy Scherpenzeel (foto). De thuisploeg bleef scherp en ondanks diverse goede aanvallen en ingestudeerde corners van Drs. Vijfje bleef zvv Den Haag overeind en werd de 2-1 ook de eindstand. De beloning van hard werken.