Zaalvoetbal: zvv Den Haag vrouwen vergeet zichzelf te belonen

De vrouwenploeg van zvv Den Haag had afgelopen vrijdag weer een sterke tegenstander, maar het trainersduo Havermans en Brand zag een team dat zeer gebrand was om een goed resultaat neer te zetten tegen Os Lusitanos. Dit werd echter niet beloond en kon zvv Den Haag de winst niet afdwingen en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

HTC René Havermans zag een goede start van zijn team met diverse kansen. zvv Den Haag zette Os Lusitanos  goed onder druk. Het was zichtbaar dat het team erin geloofde. De Haagse vrouwen creëerden veel kansen en Os Lusitanos werd gedwongen tot veel verdedigen op eigen helft en probeerde er op de counter uit te komen. Os Lusitanos is een ervaren team en je moet altijd alert blijven op de aanvallen van deze tegenstander. zvv Den Haag was zeker de eerste tien minuten overheersend en scoorde na vijf minuten de 0-1 door een treffer van Lavinia Poku. Het lukte zvv Den Haag echter niet om de score uit te bouwen en daardoor kwam Os Lusitanos terug in de wedstrijd.

Geloof

zvv Den Haag ging de rust in met een 0-1 voorsprong, waar het eigenlijk recht had op een grotere voorsprong. Dit kon het team helaas niet waarmaken. Hierdoor kwam de tegenstander toch met meer geloof de tweede helft in en had het meer vertrouwen om het zvv Den Haag moeilijk te maken. Os Lusitanos gaf op momenten meer druk vooruit en maakte het zvv Den Haag daardoor moeilijker om op te bouwen. De ploeg van Havermans moest zich toch aanpassen aan het spel van Os Lusitanos. Havermans pakte in een time-out even de rust en benadrukte dat het team volgens de afspraken moest blijven spelen en langer op balbezit. Eenvoudig vanwege het feit, dat zolang de tegenstander geen bal heeft, zij ook niet kan scoren.

Meevoetballende keeper

Os Lusitanos voerde meer en meer de druk op en kreeg er geloof in. De coach van Os Lusitanos   besloot op het einde de keeper mee te laten voetballen en dat was voor zvv Den Haag schakelen naar een andere manier van verdedigen. Het moment van schakelen, werd helaas niet gelijk goed opgepakt en hierdoor kon de keeper met een afstandsschot in de 39ste minuut de 1-1 op het scorebord zetten. Dit was natuurlijk een domper voor zvv Den Haag, maar over de gehele wedstijd gezien was het een terechte uitslag.

Kansen benutten

Na afloop gaf René Havermans aan dat het belangrijk is, wanneer je kansen creëert, je de kansen ook moet benutten. ,,Wanneer wij in de eerste helft de kansen afmaken, dan krijg je een heel andere wedstrijd. Door het niet af te maken blijft de tegenstander hoop houden en dan blijft het moeilijk.” De coach gaf wel aan, dat hij het team ziet groeien en heeft er vertrouwen in dat het verdere stappen gaat maken. ,,We zijn nog steeds niet compleet en we moeten nog werken aan het verfijnen van de afspraken die we maken.” Hij hoopt dat het team in deze splitcompetitie bij de eerste zes kan eindigen. Dit zal voor zvv Den Haag de grote uitdaging zijn.