Zaterdag 1B: Die Haghe wint eenvoudig in derby tegen HVV

Op de laatste speeldag voor zijn wereldreis leed trainer André Wetzel met zijn HVV een nederlaag tegen Die Haghe waarbij de score gelet op het krachtsverschil hoger had kunnen uitvallen.

Tekst: Wim van de Graaf         |    Foto: HMA-Fotografie

Die Haghe was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en HVV kreeg feitelijk geen enkele kans. Al in de elfde minuut moest invaller-doelman Daniël Voskamp van HVV handelend optreden bij een harde vrije trap van Sami Aoulad Said. De doelman (tevens de schoonzoon van Wim de Jong van Die Haghe) werd gedurende de wedstrijd de uitblinker aan HVV-zijde. Vier minuten na zijn eerste redding moest hij weer reddend optreden na een schot van Jelle Halsema.

Die Haghe voerde de druk verder op en het wachten was op de openingstreffer van de thuisploeg. Die viel dan ook na twintig minuten en weer was eerst de doelman van HVV die de pal half wist te keren, maar deze maal was Sami Aoulad Said er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te kegelen: 1-0. Vijf minuten later was er weer een vloeiende aanval van Die Haghe, waarbij de bal nipt tot corner werd verwerkt. In de hierop volgende fase leek het wel of de thuisploeg zich door het trage tempo van de tegenstander in slaap liet sussen. Veel foutieve passes hielpen de gelegenheids- roodhemden optisch in het zadel zonder dat deze ook maar één keer gevaarlijk konden worden. Wel kreeg HVV in de 37e minuut een eerste corner te nemen welke zonder resultaat bleef. Zo liet Die Haghe de Kroonleeuwen tot aan de thee nog in leven.

Na de rust een direct weer aandringend Die Haghe, maar de bevrijdende 2-0 wilde maar niet vallen. Zo ook niet in de achtste minuut na rust toen Noah Abid na een mooie aanval nipt naast kopte. Even waren er wat onvriendelijkheden in een verder zeer sportieve wedstrijd, maar dit werd door de prima fluitende arbiter Robin Punt verbaal en zonder gele kaarten opgelost. Die Haghe kon maar niet loskomen van HVV. Sami Aoulad Said had na een rush ook een goed schot in huis, maar weer stond de HVV-doelman zijn mannetje. Na 65 minuten was daar een prachtige dieptepass van Noah Abid op Sami Aoulad Said die de bal knap controleerde en meenam waarna hij het speeltuig wonderschoon over de uitkomende doelman in het net deponeerde: 2-0.

Mark van Kippersluis kwam even later net een teenlengte tekort om het derde doelpunt voor Die Haghe te maken. Hierna werd een goed lopende aanval door Noah Abid doeltreffend afgerond, maar hij zou volgens de grensrechter én daarna de scheidsrechter buitenspel hebben gestaan. Zo bleef het 2-0, ook na de inbreng van drie verse krachten bij Die Haghe.

Het eenzijdige spelbeeld veranderde niet meer en zo behaalde het team van trainer Marcel Koning een regelmatige en eenvoudige overwinning op het team van wereldreiziger André Wetzel. Die Haghe speelt volgende week in Delft tegen Wippolder. De aanvangstijd is afhankelijk van de prestatie aanstaande dinsdag van Oranje en kan hierdoor 12.00 óf 16.00 uur worden.