Zaterdag 1B: Duel tussen Forum Sport en VELO levert geen winnaar op

Forum Sport moest het zaterdag opnemen tegen het ongeslagen VELO uit Wateringen. De Westlanders hadden alle drie de wedstrijden gewonnen: negen punten en geen doelpunt tegen. Forum Sport had in de eerste drie wedstrijden vier punten veroverd en leek de weg naar boven te hebben gevonden.

Tekst: Jean Nederlof             |     Foto’s: Theo Verbraeken

De wedstrijden tegen VELO zijn meestal doelpuntrijk. Zo eindigden vorig jaar de wedstrijden tussen beide ploegen in 3-3 in Wateringen en 3-4 in Voorburg. Zo’n driehonderd toeschouwers waren afgekomen op deze streekderby op sportpark ‘t Loo in Voorburg.

De wedstrijd boeide van het begin tot het einde. Een fysiek sterker VELO tegen een Forum Sport, dat technisch meer in huis had. De thuisploeg nam het initiatief en het was daarom verrassend dat VELO halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Uit een vrije trap, die werd gesmoord in de zestienmeter, viel de bal voor de voeten van Irshan Jagbandhan die Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen kansloos passeerde: 0-1.

Na dit doelpunt kantelde de wedstrijd en was het VELO dat het beste van het spel had. Toch was de grootste kans voor Forum Sport. Haitam el Marid kopte vallend de bal net naast het doel van VELO- doelman Jari Puister.

In de tweede helft kwam Forum Sport fris en vastberaden uit de kleedkamer. Al in de 48e minuut kon Marc du Chatinier op een assist van Haitam el Marid de 1-1 binnenschieten. Vanaf dat moment was het een volledig open wedstrijd. Kansen aan beide kanten. Beide elftallen wilden winnen. Scheidsrechter De Waard verdient een groot compliment voor de wijze waarop hij de wedstrijd leidde en bij de vele stevige duels, in de overigens sportieve wedstrijd, de juiste beslissingen nam.

Er werd niet meer gescoord. De grootste kans in de tweede helft was voor VELO. De opkomende Mike Das kwam in kansrijke positie voor Petter van Pruijssen te staan, maar schoot hard naast. Een gelijkspel waar beide ploegen uiteindelijk tevreden mee konden zijn.

Over veertien dagen neemt VELO het thuis in de Westlandse derby op tegen sv Honselersdijk en gaat Forum Sport op bezoek bij Die Haghe, ook al zo’n mooie derby.