Zaterdag 1B | Effectief DSO pakt overwinning op UVS

Op sportpark Bentwoud deed DSO goede zaken in het duel met het Leidse UVS. Beide teams verloren hun openingswedstrijd en waren gebrand op een overwinning. UVS had de meeste kansen, maar verloor toch het duel van de Zoetermeerders.

Al na een paar minuten kon het thuispubliek de handen de lucht in steken. Jeffrey Aarts tekende voor de 1-0. Kort daarna gaf Raul Dubbeldeman van UVS een prima voorzet, maar de keeper van DSO liet zich niet verrassen. In de dertiende minuut viel de 2-0. Nu was Delano de Rooij de maker van het doelpunt. Al snel sloeg UVS terug. Een voorzet van Loyd van der Wilden werd door Dubbeldeman hard ingeschoten: 2-1.

UVS was in het vervolg van de eerste helft een flink aantal keren dicht bij de 2-2. Dubbeldemann (2x), Van der Wilden en Tomas Tavilla zagen hun inzetten strandden. De rust werd daardoor bereikt met een 2-1 stand op het bord.

Geblokt

Na vijf minuten in de tweede helft zag UVS-speler Mitchell Abdoell (foto) zijn inzet geblokt worden. Even later werd een doelpunt van Tomas Tavilla afgekeurd. De treffer viel vervolgens aan de andere kant. DSO scoorde in de 64e minuut haar derde treffer: 3-1. Het duel werd in de 71e minuut stilgelegd voor ongeveer twaalf minuten na een ernstig voorval op een naastgelegen veld.

Zwaarbevochten

UVS verkleinde de achterstand tot 3-2 door een treffer van Boy Tetteroo. UVS ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en zette alles op alles, maar kon het net niet vinden ondanks diverse pogingen daartoe. DSO stapte met een zwaarbevochten 3-2 overwinning van het veld.