Zaterdag 1B: Ongelukkig Die Haghe verliest van gelukkig DSO

Dat je in het leven niet altijd krijgt wat je verdient, is bekend en zo verloor een veel beter spelend Die Haghe in Zoetermeer van DSO, daar waar een ruime overwinning voor de Haagse ploeg mogelijk was geweest.

Tekst: Wim van de Graaf           |      Foto’s: HMA-Fotografie

En het begon nog zo goed voor Die Haghe, dat al in de derde minuut op voorsprong had kunnen komen toen Sami Aoulad Said de bal binnen leek te schieten, maar deze nog net van de doellijn werd gegleden door een Zoetermeerse verdediger. Zo zou het Die Haghe deze zaterdag vaker vergaan. Een schot van Jelle Halsema ging even later nipt langs de voor de Hagenaars verkeerde kant van de paal. Toen de zon tussen de regenwolken verscheen probeerde DSO zich onder de druk van Die Haghe uit te spelen met enkele kleine kansen en corners tot gevolg.

Die Haghe had ook nog eens pech dat Roy van der Ven zich al in de elfde minuut moest laten vervangen door Desley Koegler. Toch pakte de ploeg van trainer Marcel Koning de draad weer goed op en Sami Aoulad Said loste weer een prima schot op het doel dat echter door de DSO-goalie Sven Wolfsheimer werd gekeerd. Even later schoot diezelfde Sami Aoulad Said – na een prachtige pass van Noah Abid – vol op de Zoetermeerse paal.

Even later moest ook DSO al een vervanger voor de geblesseerd geraakte Nicky Kos oproepen. Wesley Vaes kwam hem vervangen. Vlak voor rust moest Die Haghe-doelman Justin van Look reddend optreden om een eigen fout te herstellen. Hierop volgde alweer een grote kans voor Die Haghe ,maar de DSO-goalie redde schitterend met de voet op de inzet van dichtbij van Desley Koegler. Ook uit de hierop volgende hoekschop wist Noah Abid net niet te scoren. Zo had Die Haghe voor rust al een handvol 100% kansen gekregen en de thuisploeg nauwelijks een kansje. Zo werd de rust toch met de brilstand opgezocht.

Na de rust waren er direct twee kansen binnen de zestienmeter voor Die Haghe, maar ook die leverden geen resultaat op. Na een uur spelen kopte Die Haghe doelman Justin van Look de bal buiten zijn strafschopgebied in de voeten van DSO-speler Timo Reinhardt, die zich niet bedacht en de bal met een boog en wat gelukkig gehobbel in het doel van Die Haghe deed belanden en zo stond het geheel tegen de veldverhouding in ineens 1-0 voor DSO. Die Haghe bleef echter voor een beter resultaat voetballen en werd eindelijk twintig minuten voor tijd hiervoor beloond. Sami Aoulad Said slalomde door de verdediging van de thuisploeg en werd in de ogen van arbiter Bas Persoon onrechtmatig ten val gebracht. Het was Noah Abid die beheerst de strafschop wist te verzilveren en daarmee de stand op 1-1 bracht.

Jacht

Trainer Marcel Koning wisselde Desley Koegler en Sander de Jong voor Mark van Kippersluis en Frank de Lange en Die Haghe ging daarmee op jacht naar de volle drie punten. Ook trainer Bert de Best van DSO ging wisselen en bracht wat spelers in zijn ploeg om dit tegen elke prijs te verhinderen. Vooral de snelle en wendbare Noah Abid werd hiervan regelmatig slachtoffer. Op enige vorm van bescherming van de kant van de arbiter hoefde hij helaas niet te rekenen. Daar waar deze in de eerste helft een uitstekende wedstrijd floot, liet hij in het tweede bedrijf te veel toe totdat hij ineens tot inkeer kwam en vaak de gele kaart aan spelers van DSO moest tonen.

Vier minuten voor het laatste fluitsignaal vertrok een DSO-speler in duidelijke buitenspelpositie richting het doel van Die Haghe en ondanks het vlagsignaal van zijn assistent liet de scheidsrechter doorspelen. De Die Haghe-doelman wist de eerste inzet nog te stoppen, maar moest toezien hoe de rebound door Daley Windhorst werd benut: 2-1. Dat was een zeer bittere pil die Die Haghe te slikken kreeg. De Haagse ploeg zette alles op alles in een alles of niets slotoffensief, maar een kopbal uit een corner ging net naast. Zo won niet de betere ploeg, maar wel de gelukkigste. Dat moest ook DSO-trainer Bert de Best ruiterlijk erkennen, maar die was natuurlijk blij met de drie punten. Gelet op het vertoonde spel hoeft Die Haghe zich beslist geen zorgen te maken. Op 29 oktober wacht Forum Sport op Ockenburgh.