Zaterdag 2E: Full Speed in extra tijd langs Wilhelmus

Het Delftse Full Speed is weer terug aan de kop van de ranglijst. Na de zeperd vorige week tegen Concordia, 4-0 verlies, werd zaterdagmiddag op sportpark Kerkpolder gewonnen van Wilhelmus: 2-1.

Tekst: Hans Kulk           |      Foto’s: Alex Pronk

Trainer Frank Verhaar heeft weer reden tot lachen. ‘Zijn’ Full Speed, dat in de derby met Concordia op een 4-0 nederlaag werd getrakteerd, pakte dit weekend weer drie punten. In Delft werd het bezoekende Wilhelmus na een 1-1 ruststand uiteindelijk nipt verslagen: 2-1.

Op sportpark Kerkpolder ging het moeizaam voor Verhaar en consorten. Nadat Lesley Dijksman de thuisclub in de 22ste minuut, uit een toegekende strafschop, op een 1-0 voorsprong had gezet, kwamen de ‘Wespen’ acht minuten voor rust langszij. Oud-Die Haghe speler Phyras Chehoudi was verantwoordelijk voor de gelijkmaker:1-1.

Pech

Na de pauze hadden de bezoekers tweemaal pech. Een afgekeurd doelpunt én een schot op de paal voorkwamen een voorsprong voor de ploeg van Ramon van Steekelenburg. Nadat Boris Jansen voor de Delftenaren zijn debuut in het eerste elftal had gemaakt, werd de doelpuntenmaker van de 1-0, Lesley Dijksman, uiteindelijk de gevierde man aan Delftse zijde. In de extra tijd van het gelijkopgaande duel schoot hij Full Speed, uit een vrije trap, alsnog naar een 2-1 overwinning, Wilhelmus in mineur achterlatend.

Frank Verhaar en zijn team staan nu in de tweede klasse alleen aan kop (9 uit 4), gevolgd door SVC’08 (8 uit 4) en FC Skillz (7 uit 3 ). Over twee weken gaat de competitie voor de meeste ploegen in 2E verder. Full Speed gaat op bezoek bij Westlandia, Wilhelmus ontvangt RKDEO.