Zaterdag 2E: RKDEO en Westlandia houden elkaar in evenwicht

Na ruim negentig minuten bleven RKDEO en Westlandia qua score in evenwicht. Dat zal tot wat gemengde gevoelens aan Nootdorpse zijde hebben geleid. RKDEO had immers de mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar zal ook opgelucht zijn dat ruim een half uur met een man minder spelen geen invloed op de score had.

Tekst: Dick den Hollander       |       Foto’s: John van de Sande

Dat RKDEO al na acht minuten op voorsprong kwam, was een terechte afspiegeling van de openingsfase. Vanaf het eerste fluitsignaal had de thuisclub een overwicht en Irian Boeschoten drukte dat ook op het scorebord uit. Hij werd via een mooie steekpass vrij voor doelman Jari Duijvestijn gezet, schoot eerst nog tegen de keeper op, maar wist de rebound daarna wel binnen te tikken: 1-0.

Na een flinke overtreding van Dennis Verbeek op Youni de Bruin leverde een kort opstootje niet alleen wat geduw en getrek op, maar ook gele kaarten voor Jack Doorschodt en Verbeek. Waarschijnlijk besloot arbiter Obradovic daarna om het wat korter te houden, want ook bij de eerste de beste (en toch niet al te zware) overtreding van Dean van Velzen kreeg de linksback het geel voorgeschoteld.

In een periode van een minuut of tien – tussen de 25e en 35e minuut – was Nordin Maghnouji driemaal bij een goede mogelijkheid betrokken. Eerst kapte hij zich goed vrij, maar schoot een metertje over. Vervolgens kwam hij na een mooi opgezette aanval via Irian Boeschoten en Jazz Vermeer vrij voor Duijvestijn te staan, maar de Westlandia-doelman lag nog net op tijd in de weg. Daarna nam Maghnouji vanaf een meter of twintig het doel onder vuur en zag hij zijn inzet door Mike Vijverberg weggekopt worden.

Intikker

Omdat ook Sven van Noppen een intikker niet langs Duijvestijn kreeg, bleef het bij de krappe marge van één doelpunt en dat bleek kort voor rust net te weinig. Op een voorzet vanaf links van Dennis Koene vloog doelman Vince Kester aan de bal voorbij en reageerde Jay Geeratz daar als enige goed genoeg op door de 1-1 binnen te tikken.

Ook in de tweede helft waren de meeste kansen in eerste instantie voor RKDEO. Een voorzet van Irian Boeschoten werd maar net door Sven van Noppen gemist en ook Nordin Maghnouji zocht met een kopbal het doel op de verkeerde plek. De beste mogelijkheid voor Westlandia ontstond na een terugspeelbal van Daniel Prieto. Met een snelle reactie kon de wat uit zijn doel gekomen Vince Kester onheil voorkomen en wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken.

Nog voor het uur verstreken was, liep Dean van Velzen tegen zijn tweede gele kaart aan, nu na een overtreding op Geeratz. Met nog ruim een half uur op de klok moest RKDEO met een man minder verder. Daar was op het veld nog niet zoveel van te merken. Via Tommy Simonis kreeg RKDEO uit een vlotlopende counter nog een goede schietkans en dat het doelpunt van Sven van Noppen halverwege de tweede helft wegens buitenspel afgekeurd werd, kon op zijn minst discutabel genoemd worden.

Drukker

In de laatste twintig minuten kreeg de RKDEO-defensie het wel wat drukker. Vince Kester was attent bij schoten van Lars van der Berg en Dennis Verbeek en reageerde kort voor tijd uitstekend op een kopbal van Stefan Bron. Een direct genomen vrije trap van Van der Berg zeilde voorlangs het doel. Maar ook RKDEO had via Sven van Noppen nog de winnende goal binnen bereik, toen de RKDEO-spits een voorzet van invaller Alex Koutsis rakelings naast kopte. Er vielen echter geen doelpunten meer, zodat de ruststand ook als eindstand de boeken inging.