Zaterdag 2E: SVC’08 blijft ook in Vlaardingen ongeslagen

Op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur moest SVC’08 in Vlaardingen aantreden voor de lichtwedstrijd tegen VFC. Een tegenstander waar nog nooit eerder tegen was gespeeld. Gezien de stand op de ranglijst en het feit dat VFC thuis nog niet had gewonnen dichtte SVC’08 zich de nodige kansen toe. VFC bleek toch een te taaie tegenstander en was SVC’08 niet bij machte om de volle winst te pakken.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Het was al donker en de lichten waren ontstoken toen beide ploegen aan de wedstrijd begonnen. SVC’08 moest Jerry Plat vanwege een blessure missen. Hij werd vervangen door Fabian Toet. Het eerste kwartier had SVC’08 het initiatief zonder echt kansen af te dwingen. Maar het was VFC dat de eerste doelkans kreeg, maar het schot van de VFC-aanvaller werd nog tijdig geblokt. In de tegenaanval glipte Tristan Dufour langs zijn tegenstander, maar zijn trekbal voor he doel vond echter geen medespeler.

Na een kwartier kwam de thuisclub beter in het spel en waren de ploegen gelijkwaardig. In de tweeëntwintigste minuut gaf Wouter Brouwer van VFC een waarschuwing af met een schot voorlangs. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. En de beide goalies kregen geen moeilijke ballen te verwerken. Zo leek de rust met een gelijke stand aan te breken. Maar in de vierenveertigste minuut schoof een VFC-verdediger de bal in de voeten van Fabian Toet. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal schitterend in de verre bovenhoek. Zo mocht SVC’08 toch nog met een voorsprong de thee opzoeken: 0-1.

De tweede helft kreeg SVC’08 de wind in de rug, maar dit leverde geen voordeel op. Het wist de bal niet in de ploeg te houden en de spitsen kregen geen bruikbare ballen. In de vijfenvijftigste minuut opende Fabian Toet met een verre crosspass op Thomas Hughes, die zijn man uitkapte en hard inschoot. Dit schot werd echter gekeerd door keeper Max Verkade en in de tegenaanval dwong VFC een corner af. Deze werd in eerste instantie weggewerkt, maar in een kluwen van spelers alsnog hard ingeschoten: 1-1. Bij SVC’08 werd Bart Markering gewisseld, die veel moeite had met de handige Yahya Reda, door Nathan Martina. Ook Iiass Daoudi en Michel Sherdinant kwamen in de ploeg voor respectievelijk Tristan Dufour en Thomas Hughes.

SVC’08 werd nog eenmaal gevaarlijk met een schot van Matthijs de Jong, dat op de lat spatte. Ook de thuisploeg werd nog gevaarlijk, maar een kopbal verdween net langs de buitenkant van de paal. Zo kende de wedstrijd terecht geen winnaar, wat een juiste weerspiegeling van het spelbeeld was. SVC’08 speelde een mindere wedstrijd en mag zich tevredenstellen met het punt dat het meenam uit Vlaardingen, meer zat er echt niet in.