Zaterdag 2E: Vitesse Delft en VFC houden elkaar terecht in evenwicht

In een heerlijke temperatuur en op een prima speelveld lieten beide clubs, Vitesse Delft en VFC, een wedstrijd zien, die redelijk gelijk opgaand was, er van beide kanten met inzet werd gespeeld en die uiteindelijk ook in balans eindigde: 1-1.

Tekst: Niek Praagman       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Beide ploegen speelden met veel inzet, maar accepteerden elkaars inzet en het resultaat van deze middag was zeer acceptabel. Vooral door het hoge tempo ging er ook nogal eens wat mis, maar dat werd van beide kanten zondermeer probleemloos aanvaard.

In de eerste minuut direct al een goede aanval van VFC, maar zonder resultaat. In de zesde minuut een aanval van VFC, die eindigde met een schot op doel, maar de keeper van Vitesse Delft, Lennart van den Hengel, wist de inzet te pareren. Het spel ging in hoog tempo heen en weer en resulteerde in een prettige wedstrijd met interessante acties. In de twintigste minuut zette Vitesse Delft een mooie aanval op, maar keeper Max Verkade van VFC wist ten koste van een hoekschop redding te brengen. Halverwege het eerste bedrijf werd een vloeiende aanval van de Vlaardingers tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

In de resterende 23 minuten begon de thuisploeg steeds meer aan te dringen, maar voor de pauze kwam er geen doelpunt meer, zodat beide teams aan de thee gingen met die 0-1 stand. Direct na de hervatting werd een mooie Delftse aanval door de ingevallen René de Graaf handig ingeschoten en bepaalde hij daarmee de stand weer in evenwicht: 1-1. Dit leverde een herboren Vitesse Delft op.

Het spel was veel accurater dan in de eerste helft en dat leverde meer ruimte op. Er was echter bij beide ploegen niet die speciale opwelling, waardoor het winnende doelpunt alsnog gescoord kon worden. De 1-1 was dan ook een juiste afspiegeling van het vertoonde spel en een terechte uitslag.