Zaterdag 3A/3C/3D: DHL verrast OLIVEO, winst voor DSVP, SEP en Ariston’80

In 3A speelde Blauw-Zwart gelijk tegen koploper Aarlanderveen. Ook DWO hield een punt over aan het duel met Nieuwkoop. Goede resultaten in 3C voor de clubs uit Delft. Laagvlieger DHL baarde opzien met een zege op OLIVEO. IN 3D speelde VDL gelijk tegen Deltasport.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Sandra Bol

3e klasse A

Blauw Zwart – Aarlanderveen

In Wassenaar speelde Blauwzwart een prima wedstrijd tegen koploper Aarlanderveen. Een 0-1 achterstand werd door Ilias Assaban uit een strafschop ongedaan gemaakt, waarna Bram Smit voor een 2-1 voorsprong zorgde. In de tweede helft kwam Aarlanderveen op gelijke hoogte waarna Bastiaan Hendriksen voor de 3-2 zorgde. Uiteindelijk viel de 3-3 in het sportieve duel uit een fraaie vrije trap.

DWO – Nieuwkoop

De eerste helft van de strijd tegen Nieuwkoop was volledig voor DWO. Kael Zulu en Kurtley de Windt zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar een hogere score was meer op zijn plaats geweest gezien de verhoudingen in het veld. Nieuwkoop heerste in de tweede helft en kwam terug tot 2-2. Uit een strafschop zorgde JP Nocento alsnog voor een 3-2 stand, maar in blessuretijd trok Nieuwkoop de stand opnieuw gelijk: 3-3.

Stompwijk’92 – Lugdunum

Op Sportpark De Meerhorst speelde Stompwijk’92 een aardig duel tegen het sterke Lugdunum, maar kwam wederom net te kort. Bij rust keken de Stompwijkers al tegen een 1-2 achterstand aan en de sterke Leidse ploeg kon daar in de tweede helft nog een treffer aan toevoegen. Nick Ammerlaan scoorde uit een strafschop voor Stompwijk’92.  De doelpuntenmakers van Lugdunum waren Ozan Isitir (2x) en Jayden Bergwijn.

3e klasse C

DHL – OLIVEO

DHL was in de eerste helft de bovenliggende partij tegen koploper OLIVEO. De equipe van trainer Tayyab Chaudhry kreeg een flink aantal goede kansen, maar bleef steken op een 1-0 voorsprong. Jessey van Willigen scoorde uit een afstandsschot. OLIVEO creëerde geen goede mogelijkheid. Na de thee zakte DHL ver in omdat OLIVEO de lange bal ging spelen. De club uit Pijnacker kreeg nog wel wat kansjes maar kon het tij niet keren.

DSVP – LMO

In Pijnacker leverde DSVP een prima prestatie door concurrent LMO met 3-0 terug te wijzen. Nick van der Eijk scoorde alle drie de treffers voor de thuisclub. De eerste viel voor de rust en na de thee zorgde Van Eijk uit een strafschop en met een afstandsschot voor de terechte overwinning.

Charlois – SEP

In een gelijk opgaand duel met het Rotterdamse Charlois boekte SEP een onverwachte maar welkome 1-2 overwinning. De wedstrijd kende veel strijd en duels. Alle treffers vielen in de eerste 25 minuten. Marco van Biltterswijk nam beide treffers van SEP voor zijn rekening. In de slotfase van het duel zette Charlois een hoop druk en speelde SEP op de counter, maar het leverde weinig uitgespeelde kansen op voor beide teams.

FC Maense – Ariston’80

De studenten uit Delft keerden huiswaarts met een fraaie 2-4 overwinning op zak en blijven prima meedraaien in de subtop van 3C. De eerste helft eindigde in een 1-1 stand. Bouwe van der Poel scoorde voor Ariston’80. Na de thee kwamen de bezoekers eerste op achterstand, maar pakten de volle buit door doelpunten van Bart van der Krol (2x) en Nicolas Fernandez.

3e klasse D

Deltasport – VDL

VDL leek tegen Deltasport tegen haar zevende nederlaag aan te lopen, maar kon nog een punt redden door een 3-1 achterstand ongedaan te maken. Na een 0-1 achterstand scoorde Dennis van Rijn de gelijkmaker. Deltasport liep daarna weg naar een 3-1 stand maar Kees Ketting en Dennis van Rijn bepaalden de eindstand op 3-3.