Zaterdag 3A/C/D: DWO blijft koploper, zege OLIVEO in treffen met LMO

In 3D greep VDL haar eerste zege van het seizoen. OLIVEO blijft prima presteren. Nu werd concurrent LMO met klein verschil verslagen. DSVP won het uitduel bij SEP en staat nu derde. In 3A won DWO van Koudekerk en speelde Blauw-Zwart gelijk tegen RKDES.

Tekst : Roland van der Linden      |      Foto’s: Alex Pronk & Sandra Bol

3e klasse A

Koudekerk – DWO

In en tegen Koudekerk verdedigde DWO haar eerste plaats met verve. De Zoetermeerse formatie van trainer Dennis Olman stapte met een 0-2 overwinning van het veld en hield daarmee haar twee punten voorsprong op Aarlanderveen in stand.

RKDES – Blauw-Zwart

In Kudelstaart eindigde het duel exact zoals het begonnen was. Beide teams konden negentig minuten lang het net niet vinden. Door het 0-0 gelijke spel hebben beide teams 11 punten uit zes duels. RKDES staat vanwege een beter doelsaldo op de vierde plaats.

Stompwijk’92 – avv Alpen

Op Sportpark De Meerhorst kwam Stompwijk’92 prima uit de startblokken met een treffer van Nick Ammerlaan in de 6e minuut. Alphen herpakte zich goed en kwam binnen een kwartier op gelijke hoogte en vervolgens op een 1-2 voorsprong. Uit een strafschop zorgde Nick Ammerlaan nog wel voor de 2-2 maar een eigen doelpunt in de 70e minuut leidde de nederlaag in. De bezoekers liepen uiteindelijk weg naar 2-5 overwinning.

3e klasse C

OLIVEO – LMO

In een gelijk opgaande eerste helft waren de kansen schaars in Pijnacker en gingen de teams aan de thee zonder te scoren. Kort na de hervatting kon OLIVEO als eerste het net vinden, Noah Boer schoot de bal stijf in de kruising. De vreugde was van korte duur. Uit een vrije trap kwam LMO op gelijke hoogte. OLIVEO kon de winst toch nog pakken. Na een overtreding op Jeffrey Paanakker mocht OLIVEO aanleggen voor een strafschop. Noah Boer tekende voor de 2-1.

SEP – DSVP

Op Sportpark Tanthof Zuid boekte DSVP een krappe overwinning op SEP. Na negentig minuten voetballen stond een 1-2 overwinning op het scorebord door doelpunten van Rick de Bruin en Rowdi Nobbe. DSVP bezet nu een keurige derde plaats met drie punten achterstand op Zwarte Pijl en OLIVEO. SEP is na de nederlaag nog steeds hekkensluiter. (Foto’s: Sandra Bol)

Ariston’80 – Soccer Boys

Na een gelijkwaardige openingsfase werd Ariston’80 de betere ploeg in het duel met Soccer Boys. In Delft stonden de mannen van trainer Martin de Graaf met 2-0 voor bij de rust dankzij doelpunten van Thom Spelt en Jorge Bonekamp. Soccer Boys kreeg na de 2-0 wel kansen maar het was Ariston’80 dat het duel na rust op slot gooide door de 3-0 van Lars van Biezen. (Foto’s: Alex Pronk)

DHL – FC IJsselmonde

Het lukt DHL maar niet om uit de onderste regionen weg te komen. Nu werd met 2-5 verloren van FC IJsselmonde. Bruno Varela Lopes (3x), Wessel Jasper Kool en Hasan Ozcan schoten de Rotterdammers naar een 0-5 stand bij rust. Na de dramatische eerste helft speelde DHL na de thee een betere pot maar bleef steken op een 2-5 nederlaag. Cas Harte en Marcus Slagveer scoorden voor de club uit Delft.

3e klasse D

VDL – Vierpolders

VDL kon na zes wedstrijden eindelijk de eerste overwinning noteren. De start van het duel was niet denderend. Het bezoekende Vierpolder nam al na zeven minuten spelen een 0-1 voorsprong die tot aan de rust op het bord bleef staan. Kees Ketting zorgde na rust uit een strafschop voor de gelijkmaker. Mustafa Kaya nam de winnende treffer voor zijn rekening: 2-1.