Zaterdag 3A/C/D | Ruime overwinning Blauw-Zwart, Ariston’80 langs SEP

In 3A boekte Blauw-Zwart een dikke overwinning op AVV Alphen. DWO was FC Oegstgeest net te slim af. In 3C zag SEP na een rode kaart een 3-0 voorsprong verdampen tegen Ariston’80, dat maar liefst vijf keer scoorde. DHL troefde Soccer Boys af. In 3D verloor VDL voor de tweede keer op rij.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Alex Pronk

3e klasse A

Alphen – Blauw Zwart

Blauw-Zwart zette het uitduel bij AVV Alphen om in een ruime 1-5 overwinning. In de 24e minuut scoorde Bram Smit de enige treffer van de eerste helft. Na de thee kwam de formatie van trainer Alan Campfens goed op stoom. Kaj Kronenburg (2x), Bastiaan Hendrikse en Dunke Lagerberg voerden de score op naar 0-5. Bram Smit was bij drie doelpunten de aangever. Vlak voor tijd had AVV Alphen het laatste woord: 1-5.

DWO – Oegstgeest

DWO kreeg een flink aantal kansen om te scoren tegen FC Oegstgeest, maar was uiteindelijk maar één keer trefzeker. In de 24e minuut schoot Kael Zulu de Zoetermeerders aan de leiding. Het werd in het matige duel nog spannend nadat DWO-speler Badr Moradi met nog vijf minuten spelen de rode kaart kreeg: 1-0.

Stompwijk’92 – VVSB

Stompwijk’92 speelde een goede wedstrijd vol passie en inzet tegen VVSB en maakte het de tegenstander erg lastig. Een overwinning had zeker tot de mogelijkheden behoord. Na een ongelukkige tegengoal van VVSB zorgde Kite Beuvink voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft kon VVSB moeilijk door de organisatie van de thuisploeg heen komen en werd Stompwijk’92 een aantal keren gevaarlijk. Toch ging VVSB er met de winst vandoor: 1-2.

3e klasse C

SEP – Ariston’80

SEP leek op een overwinning af te stevenen tegen stadsgenoot Ariston’80. Bij rust hadden Didier van Geenen en Tyler van Baalen de thuisploeg naar een 2-0 stand geschoten. In de tweede helft kwam SEP zelfs op 3-0. Na een rode kaart voor Kai van Leest nam Ariston’80 het heft in handen. Sam Randeraad, Jakob Joos, Nicolas Fernandez, Timo Warmenhoven en Jorge Bonekamp bepaalden de eindstand op een 3-5 zege voor de studenten.

DHL – Soccer Boys

DHL domineerde vanaf de aftrap het duel met Soccer Boys en kreeg een aantal kansen voor de rust die niet benut werden. Vrij snel na de hervatting stelde Gokhan Torpuz Diego Mendo in staat om de 1-0 te scoren. DHL bleef daarna kansen krijgen, maar de 2-0 bleef uit. In de slotfase werden de Bleiswijkers gevaarlijk met lange ballen, maar het duel eindigde in 1-0.

sv Charlois – DSVP

DSVP probeerde goed te voetballen tegen sv Charlois, maar was op de beslissende momenten te slap. De eerste kans in de wedstrijd was voor de club uit Pijnacker, maar daarna was DSVP steeds te laat in de duels en kon Charlois een 2-0 voorsprong nemen. In de tweede helft nam DSVP meer risico en kreeg wat kansen. Charlois bepaalde de eindstand op 3-0.

OLIVEO – CKC

OLIVEO kon in het duel met CKC een 0-1 achterstand opgelopen in de 23e minuut ombuigen in een 1-2 overwinning. Beide treffers kwamen op naam van Sem van Venrooij.

3e klasse D

VDL – Rijnmond HS

VDL leed haar tweede nederlaag in de nog jonge competitie. Rijnmond Hoogvliet Sport keerde met een 3-4 overwinning huiswaarts. Na de eerste helft keek VDL al tegen een 0-3 achterstand aan. In het tweede bedrijf kwam VDL door treffers van Tygo Suisse (2x) en Melvin Louwen nog aardig dichtbij, maar het was net niet voldoende: 3-4.