Zaterdag 3B | sv Houtwijk kent furieus begin, Te Werve langs MVV’27

sv Houtwijk maakte haar debuut in de derde klasse met een ruime overwinning op sv Madestein. Sportclub Monster kwam niet langs Duindorp sv en ook Laakkwartier en Naaldwijk kwamen een gelijkspel overeen. Te Werve won met 1-3 van MVV’27.

Tekst: Roland van der Linden          |    Foto’s: Hans Wüstefeld   &  Frank van der Leer

Te Werve degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en moest starten met een uitduel bij MVV’27. In het eerste kwartier hadden de Rijswijkers niets in te brengen. Na het slappe begin kreeg Ne-Shawn Morris een goede kans op de 0-1, maar dit leverde nog niets op. Even later was Morris wel trefzeker nadat hij met een schijnbeweging de keeper op het verkeerde been zette: 0-1. Een volgende confrontatie tussen de twee leverde de Westlandse doelman Mark van Barneveldt een rode kaart op. Te Werve profiteerde goed van de overtal-situatie en ging de rust in met een 0-3 stand. Faisal Amasaidae en Morris waren trefzeker. Na rust wisselde Huib van Oostrom Soede vijf spelers, maar die brachten niet wat van ze verwacht mocht worden. MVV’27 kwam zelfs terug tot 1-3 door een doelpunt van Timo van Eijck. (Foto’s onder: Hans Wüstefeld)

Streekderby

De streekderby tussen Schipluiden en Lyra eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. In een redelijk gelijkwaardig duel strafte Roy van der Sar fouten in de verdediging van Schipluiden af. De thuisploeg kon zelf de kansen niet verzilveren.

Uit een kopbal van Randy van Schelt kwam Naaldwijk op 0-1 in het uitduel bij Laakkwartier. Na een half uur spelen kwam Laakkwartier weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Karam Boukhari werd goed afgerond door Mitchel van Dunn. In de tweede helft kwam in de 1-1 geen verandering meer.

Eenzijdig duel

In het uitduel bij sv Madestein ondervond sv Houtwijk weinig tegenstand. In het eenzijdige duel opende Kadir Narsen met twee treffers het doelpuntenfestijn. Na een tegentreffer van Sahdi Gilkes liep sv Houtwijk uit naar 1-5 door doelpunten van Gökmen Coban (2x) en Samir Ben Omar. Reginald Poeran zorgde nog wel voor de 2-5, maar de equipe van Richard Douw was nog niet klaar. Sinan Ocal en Kadir Narsen bepaalden de eindstand op 2-7.

Veel treffers

Ook veel doelpunten bij Zuid West DH tegen KMD. Na negentig minuten voetballen stond na een 0-3 ruststand een 3-6 eindstand op het scorebord. Tycho Wentink, Bradley Meijer, Arend Balijon, Jules Maring, Cyrus Haghighat en Boyd Klei (strafschop) waren doeltreffend voor de club uit Wateringen. Mohamed Lamsellak (2x) en Mohamed el Hadioui raakten de touwen namens Zuid West DH. (Foto’s onder: Frank van der Leer)

Strafschop

Duindorp sv en Monster bereikten op Houtrust de pauze zonder te scoren. Vlak na de hervatting kwam de Haagse ploeg op een 1-0 voorspong door een treffer van Michel van Baaren. Een kwartier later stond het zelfs 2-0 nadat Benito Bodmann de bal in de touwen had geschoten. In de 69e minuut kwam Sportclub Monster terug in het duel door een benutte strafschop van Ruben de Groot. Duindorp sv zag de zege alsnog door de vingers glippen. Met nog drie minuten te spelen schoot Jurgen Warbout de 2-2 binnen.