Zaterdag 4A/C | BSC’68 en PGS/VOGEL oppermachtig, eerste zege voor Quick Steps

In 4A deed BSC’68 een goede stap richting de top van de ranglijst door een ruime zege op Woubrugge. GDA ontdeed zich van DUNO in 4C. Quick Steps won haar eerste duel na de degradatie uit de derde klasse. PGS/VOGEL imponeerde met een ruime zege op Semper Altius.

Tekst: Roland van der Linden          |   Foto’s: Franca Dobbe & Sandra Bol

4e klasse A

BSC’68 – Woubrugge

De bezoekers kozen ervoor om massaal te verdedigen en deelden makkelijk schoppen uit. BSC’68 liet zich niet van haar doel afbrengen en kwam al voor rust op een 3-0 voorsprong door treffers van Joep van Straalen, Gokhan Sensoy en Roel van der Valk. Na de doelwisseling was Van der Valk trefzeker met het hoofd na een hoekschop en kwam de eindstand op 4-0.

4e klasse C

Quintus – BMT

De thuisclub uit Kwintsheul opende al na twee minuten de score. Bram Damen nam de 1-0 voor zijn rekening. Met een afstandsschot trok Furkan Eren de stand weer gelijk. Met de 1-1 op het bord gingen de teams aan de thee. In de tweede helft ging een vrije trap van Bayram Akyon via de paal en de keeper toch nog het doel in. Na de 2-2 van Stijn van der Wel kreeg BMT een strafschop. Furkan Eren schoot de bal feilloos binnen: 2-3. In de slotfase stopte de ingevallen BMT-doelman Dogukan Boyla nog een strafschop: 2-3.

Semper Altius – PGS/VOGEL

PGS/VOGEL maakte korte metten met Semper Altius. De formatie van trainer Vita Lorente schoot in negentig minuten voetballen een half dozijn treffers binnen. Rik van de Graaf, Mario van Duinen en Glenn Plum bepaalden de ruststand op 0-3. Na de thee verdubbelden Glenn Plum, Stas en Danny Plugge de score: 0-6.

GDA – DUNO

Het thuisduel van GDA werd gespeeld op het terrein van DUNO vanwege festiviteiten bij GDA in verband met het 100-jarig bestaan. Een rommelige eerste helft leverde geen treffers op. Arnout Ooievaar kreeg de beste kans namens GDA maar kon een strafschop niet benutten. (Foto’s: Franca Dobbe)

Pas halverwege de tweede helft kon GDA eindelijk een vloeiende aanval produceren. Femi Aboh gaf vanaf de achterlijn een voorzet die door de inlopende Jordy Taal laag in de rechterhoek geplaatst werd: 1-0. Een minuut later kon Sven Brugman de gelijkmaker binnenschieten. Na een rode kaart voor GDA-speler Wessel van Gaalen leek het duel in 1-1 te eindigen. GDA trok toch nog aan het langste eind door een treffer van Michael van Zwam in de slotminuut.

RAS – sv Erasmus

Aan de Albardastraat won sv Erasmus met 2-4 van RAS. De bezoekers kwamen door een treffer van Danny Stakenburg op 0-1. Mucahit Torun schoot RAS langszij, maar sv Erasmus nam opnieuw de leiding door een treffer van Aimane Tatou. Een eigen doelpunt leverde de 2-2 op. Daarna liep sv Erasmus weg naar een 2-4 zege door doelpunten van Mitchel Beijersbergen en Aimane Tatou.

Quick Steps – ODB

Op eigen veld kon Quick Steps in haar derde duel de eerste overwinning vieren. Sherano Gerritsen en Marcel van der Spek waren verantwoordelijk voor een 2-0 overwinning. (Foto’s: Sandra Bol)

Vredenburch – sv Loosduinen

In Rijswijk gingen de teams zonder te scoren aan de thee. Na de doelwisseling was sv Loosduinen-speler Mitchell Spaans scherp in de afwerking: 0-1. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt nadat de aanvoerder van Vredenburch zijn tweede gele kaart kreeg en er tumult op het veld ontstond. Na tien minuten afkoelen werd de wedstrijd hervat. Met nog zes minuten te spelen kwam Vredenburch op gelijke hoogte door een treffer van Ener Nikocevic.

HPSV – VCS

In een doelpuntrijk duel speelden HPSV en VCS met 4-4 gelijk. Namens de politiemannen van trainer Eki Korte maakten Quincy Dundas , Mike van der Burg , Robbert van der Burg en Ömer Simsek de doelpunten.

(Klik HIER voor meer foto’s van DUNO-GDA)