Zaterdag 4A/C: Eerste nederlaag voor BMT, BSC’68 na rust ruim langs Kickers’69

In 4A vond BSC’68 weer aansluiting bij de topploegen door een fraaie zege op Kickers’69. PGS VOGEL blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Nu werd Quintus verslagen. Concurrent BMT ging onderuit tegen VCS. DUNO was Semper Altius met 4-1 de baas.

Tekst: Roland van der Linden   |   Foto’s: Berry Heemskerk

4e klasse A

BSC’68 – Kickers’69

BSC’68 startte matig tegen de tegenstander uit Leimuiden, maar kwam in de negentiende minuut toch op voorsprong na een mooie omhaal van Guido de Peinder. Twee minuten later profiteerde Kickers’69 van miscommunicatie in de verdediging en kwam op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft was BSC’68 de sterkere ploeg en liep door twee doelpunten van Roel van der Valk uit naar 3-1. Na de treffers van Lucas Plag en Lijon Korving voor de equipe van trainer Abdullah Sari (foto) kon Kickers’69 nog de 5-2 aantekenen.

4e klasse C

PGS/VOGEL – Quintus

Op Ockenburgh hield PGS Vogel de punten keurig in eigen huis tegen laagvlieger Quintus. Het duel werd al in de eerste helft beslist. Mario van Duinen nam de eerste treffer voor zijn rekening. Na een tweede Haagse treffer in de 35e minuut gingen de ploegen aan de thee met een 2-0 stand op het bord. In de tweede helft kon Quintus het tij niet meer keren.

BMT – VCS

Na een sterke opening van VCS ging BMT zich beter positioneren op het veld, waardoor de bezoekers het moeilijker kregen. Uit een hoekschop kwam de bal terecht voor de voeten van Fukran Eren die de bal genadeloos binnenschoot: 1-0. VCS kreeg kansen op de gelijkmaker, maar de rust werd bereikt met de 1-0 nog steeds op het bord. In de tweede helft kwam BMT op 2-0 na een mooie solo van Furkan Eren. VCS gaf de moed niet op en niet lang daarna werden de roodbroeken beloond met de aansluitingstreffer van Samuel Matheus. De ploeg van trainer Cengiz Cerci pakte zelfs de winst na doelpunten van Gelano Fortes Lopes en Samuel Matheus: 2-3.

sv Erasmus – HPSV

sv Erasmus mengt zich ook nadrukkelijk in de strijd om de eerste positie. Nu werd HPSV met 5-0 verslagen. Al na een enkele minuten spelen scoorde Christopher Melfor de openingstreffer. Een paar minuten later zorgde Stefan de Roode uit een strafschop voor de 2-0. Danny Stakenburg (2x) en weer Christopher Melfor bepaalden daarna de eindstand op 5-0. sv Erasmus staat nu derde met drie punten achterstand op PGS/VOGEL.

DUNO – Semper Altius

De Rijswijkers hadden al snel op voorsprong kunnen komen, maar Brahim Saidi zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Mark Jacobs. Sven Brugman bracht DUNO in de 23e minuut aan de leiding. In de tweede helft kreeg DUNO-speler Siwan Keles in de 65e minuut de rode kaart voorgehouden, maar het deerde de thuisploeg niet. Door twee treffers van Talha Simsek en een doelpunt van Jimmy Kipp werd een 4-1 zege geboekt. Namens Semper Altius scoorde Brahim Saidi. De bezoekers eindigden ook met tien man na een rode kaart voor Mitchel Burgwal.

Vredenburch – RAS

RAS opende dramatisch slecht tegen Vredenburch en gaf drie treffers weg in de eerste twintig minuten. Rico Deekman (2x) en Bas Visser profiteerden van de slordigheden bij de Haagse bezoekers. RAS kwam later beter in de wedstrijd en kwam terug tot 3-1 uit een strafschop van Edwin Sintim. Na het geblesseerd uitvallen van de keeper van Vredenburch lag de wedstrijd even stil. In een rommelige tweede helft liep de score op naar 6-2. Namens Vredenburch waren Gijs van der Meulen, Johhny Vergeer en Lako Hamad trefzeker.  Voor RAS scoorde Mucahit Torun de 6-2.

sv Loosduinen – Quick Steps

In het belangrijke duel tussen de ploegen die vorig seizoen in de derde klasse uitkwamen en nu niet verder willen afdalen werd de rust bereikt met een 0-0 stand op het bord. Mike Schimmelpenningh kon Quick Steps na de thee op een 0-1 voorsprong brengen. Quick Steps ging op jacht naar een tweede treffer, maar kreeg de 1-1 van Nemo Verstraaten vijf minuten later om de oren. Tot verbazing van Quick Steps kreeg sv Loosduinen een strafschop vanwege hands. De strafschop werd gemist door de thuisploeg. De ploeg van trainer Ronald Paats ging drukken en kwam op 2-1 door Bart Ruwaard, die volgens de bezoekers zwaar buitenspel stond. Die 2-1 werd ook de eindstand.

ODB – GDA

ODB speelde een matige eerste helft, maar het sterkere GDA kreeg twee goede kansen die onbenut bleven.  Na rust was het GDA dat minder goed ging spelen kwam ODB op 1-0 door een knap doelpunt van Dennis Wille in de 55e minuut. Acht minuten later werd het zelfs 2-0 door Damian Tousain. GDA kwam door twee doelpunten Mark Okhuizen terug tot 2-2. In de 86e minuut schoot Matthew de Pauw ODB op 3-2. Het was daarna wachten op het eindsignaal, maar arbiter Ivar Gieles trok liefst twaalf minuten bij. Dit gaf GDA de gelegenheid om diep in blessuretijd de 3-3 te maken uit een vrije trap van Tim aan de Wiel.  ODB stond toen al met tien man op het veld na een rode kaart. Ook na het laatste fluitsignaal van arbiter Gieles trok hij nog rood voor Dennis Wille.