Zaterdag 4D-4E: Graaf Willem II/VAC en FC Zoetermeer nog zonder nederlaag

SEV lijkt in 4C de weg omhoog gevonden hebben. Haagse Hout werd in Leidschendam verslagen. FC Zoetermeer en Graaf Willem II/VAC boekten hun zesde overwinning van het seizoen en volgen elkaar op de voet. Maasdijk en MSV’71 gingen in poule E onderuit.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Alex Pronk

4e klasse D

Graaf Willem II/ VAC – Floreant

De koploper had het lastig tegen het verdedigd ingestelde Floreant uit Boskoop en moest hard werken om erdoorheen te komen. Pas in de 85e minuut kon Graaf Willem II/VAC uit een vrije trap van Niels van Rees de 1-0 aantekenen. Twee minuten later maakte Tim Jellema uit een mooie solo de verdiende 2-0.

Moerkapelle – FC Zoetermeer

Het bezoekende FC Zoetermeer was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg. De mannen van trainer Leroy Vaes hadden meer veel balbezit en kwamen voor rust op 1-0 uit een vrije trap genomen door Emre Terlemis. Verdere treffers bleven uit. Ook na de thee kon FC Zoetermeer de score wel verder opvoeren. In de 55e minuut was Dennis Wareman scherp in de afwerking. Daarna zorgden Emre Terlemis en Jessy Vermeer voor een 4-0 eindstand.

RVC Celeritas – NOC Kralingen

Op Sportpark Prinses Irene leed RVC Celeritas een verrassende nederlaag tegen NOC Kralingen. In de eerste helft leek er nog niets aan de hand. De Rijswijkers gingen door twee treffers van Joey Klein met een 2-0 voorsprong aan de thee. Na de hervatting was het al snel 2-2 na onder andere een eigen doelpunt van Simeon Millert. Fernando Couvreur zorgde nog wel voor een 3-2 voorsprong, maar NOC Kralingen pakte alsnog een 3-4 victorie.

SEV – Haagse Hout

SEV klom naar een achtste positie na een 2-0 overwinning op Haagse Hout. Op de Kastelenring namen Fares Daouadi en Paul Janssen de productie van de Leidschendamse thuisclub voor hun rekening.

KSD Marine – Zestienhoven

KSD Marine boekte een fraaie zege op Zestienhoven. In een zware poule zit de ploeg van trainer Henk Baggerman in de hoek waar de klappen vallen. Van de 24 spelers had Baggerman er nog 14 tot zijn beschikking. Vier spelers stopten, van wie er van twee zelfs niets meer vernomen is. Met zes blessures en drie spelers die wel speelden, maar niet fit waren, was de zege dus echt een goede prestatie. Brian Koster scoorde uit een strafschop in de eerste helft. Na de thee zorgde Kimberly Romano voor de 2-0. De bezoekers kwamen nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.

4e klasse E

Maasdijk – WCR

Maasdijk moet voorlopig passen in de strijd om de titel. Ook het tweede topduel op rij ging verloren. Tegen WCR was de thuisploeg voor rust net de betere ploeg, maar kon de kansen waaronder een strafschop niet benutten. Ook na de thee kreeg Maasdijk kansen om te scoren, maar de 0-0 bleef op het bord. In het laatste kwartier drong WCR meer aan en produceerde ook de enige treffer van het duel: 0-1.

rvv Overschie – MSV’71

MSV’71 kwam van een koude kermis thuis in het duel met het Rotterdamse Overschie. De thuisploeg had nog geen duel gewonnen, maar bleef tegen MSV’71 aan de goede kant van de score: 2-1. De Rotterdammers scoorden niet alleen twee keer zelf, maar namen ook de treffer van MSV’71 voor hun rekening.