Zaterdag 5B/C: DVC nog steeds zonder puntverlies

In Zoetermeer pakte DVC haar derde zege uit evenzoveel duels. De Delftse club moet nog wel GSC ESDO voor zich dulden, dat al vier wedstrijden speelde en nu tien punten heeft na een forse zege op HDV. ONA staat er eigenlijk het beste voor na een dikke overwinning op Toofan.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Sandra Bol

5e klasse B

Wanica Star – Moordrecht

Wanica Star miste vier belangrijke spelers tegen Moordrecht en kwam daardoor op bepaalde posities net tekort. De Haagse ploeg kwam niet in haar spel mede door twee snelle tegentreffers in de eerste tien minuten. Het duel eindigde uiteindelijk in een 0-5 nederlaag. De eerste overwinning voor Moordrecht van dit seizoen.

ONA – Toofan

ONA is de voornaamste titelkandidaat in 5B en liet haar ambities tegen Toofan duidelijk gelden. In Gouda eindigde het ongelijke duel in 9-0.

WIK – ASW

In een leuke openingsfase kregen zowel WIK als ASW kansen. De bezoekers uit Waddinxveen hadden een licht overwicht in de eerste helft, maar kwamen niet verder dan een 0-0 ruststand. Na de thee was WIK de bovenliggende partij, maar scoorde ASW in de 65e minuut de 0-1. De ploeg van trainer Geoffrey van Loenen ging vol op de aanval en kreeg diverse kansen. ASW incasseerde twee rode kaarten, maar hield stand. Met nog een minuut te spelen kwam de Haagse doelman Rico van der Kroft mee naar voren en kopte een hoekschop binnen: 1-1.

GSC ESDO – HDV

HDV speelde compact en gedisciplineerd tegen GSC ESDO, maar kon een 5-1 achterstand bij rust tegen de koploper niet voorkomen. Uit een benutte strafschop scoorde Samir Oulhani de 1-0. Na de gelijkmaker van HDV-speler Zakaria El Haddioui liep GSC ESDO door persoonlijke fouten bij HDV en treffers van Houssain Zeryouh, Samir Oulhani (2x) en Mohamed Achalhi weg naar de 5-1 ruststand. Na de thee schoot Redouan Akachar de 5-2 op het scorebord. GSC ESDO kwam met tien man te staan na een rode kaart voor Samir Oulhani. HDV hielp een paar goede kansen om zeep, terwijl de thuisploeg wel effectief was. Houssain Zeryouh scoorde twee keer en bepaalde de eindstand op 7-2.

SVO Buytenpark – DVC

In Zoetermeer kreeg DVC na 28 minuten spelen een hoekschop. De bal van Melvin Legierse werd door Martijn Verheij binnengekopt. Vijf minuten later was het 0-2 uit een goed genomen vrije trap van Legierse, die even later ook voor de 0-3 zorgde. Vijf minuten voor rust mocht SVO Buytenpark aanleggen voor een strafschop. DVC-doelman Joey Niemeijer stopte de inzet, maar werd in de rebound alsnog gepasseerd door Younes Ktitu: 1-3. Vlak voor rust kreeg SVO Buytenpark-speler Gianni Jansen een rode kaart. Toch kwam de formatie van trainer Francis Janse nog terug tot 2-3 uit een benutte strafschop van Fabian Bruster. DVC had het lastig met de man-meer situatie, maar hield stand. In de slotminuut werd een treffer van SVO Buytenpark terecht afgekeurd: 2-3.

De Ster – REMO

In de eerste twintig minuten speelde REMO prima voetbal tegen De Ster en nam de leiding door een treffer van Samir El Fakir. Taylor Schotte schoot uit een strafschop de 0-2 ruststand binnen. Het spel van REMO werd na de thee slordiger en De Ster, dat meer risico nam, kwam terug tot 1-2 na een doelpunt van Kelvin Onose. REMO herpakte zich en nam het spel weer over. Dit leidde tot de 1-3 van Mohamed Dhaman na een fout van de keeper van De Ster. In blessuretijd maakte De Ster-speler Enoch Odoom nog de 2-3.

Quick – Gouderak

Quick en Gouderak speelden een leuke wedstrijd zonder veel kansen. In de eerste helft had de Haagse ploeg licht de overhand en scoorde de 1-0 uit een schitterende afstandspegel van Pim Schmidt vlak voor rust. Na de pauze kwam het duel niet echt los meer. Quick leek het duel te gaan winnen, maar werd in de laatste minuut afgestraft door een aanvaller van Gouderak, waardoor het toch nog 1-1 werd. In de slotseconde kreeg Gouderak zelfs nog de kans op 1-2, maar deze werd niet verzilverd.

5e klasse C

Een gehavend DVV Delft kon niet voor een verrassing zorgen tegen het sterke OFC. Op eigen veld moest het team van trainer Martin Schouten zich met 0-5 gewonnen geven tegen de tegenstander uit Ooltgensplaat. DVV Delft wacht nog steeds op haar eerste punten.