Zondag 1B | Goed voorbereid TAC’90 wint openingsduel in Tilburg

TAC’90 wist van tevoren dat het aan sc ’t Zand een lastige tegenstander zou krijgen. De Tilburgers boden goed tegenstand, maar moesten toch het hoofd buigen voor de Haagse formatie die afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde.

TAC’90 begon uiterst effectief tegen sc ‘t Zand. In de tweede minuut werd een snelle aanval over rechts opgezet. De thuisploeg wilde de voorzet wegwerken, maar liep tegen een blok van Mert Dogruz aan. De bal ketste direct terug en ging via de voet van Dogruz het doel in: 0-1. Een paar minuten later kwam TAC’90 door over links.  Mo el Osrouti speelde een bal diep op de naar binnen gekomen Jesus Penate. Die nam de bal in één keer vanuit de lucht op zijn voet en zag het speeltuig via de onderkant van de lat het doel in gaan: 0-2.

Vrije trap

TAC’90 kreeg het daarna niet makkelijk tegen de beweeglijke tegenstander en hun opkomende backs. In de 41e minuut kreeg sc ‘t Zand een vrije trap halverwege de speelhelft van de equipe van trainer Arie van der Padt.  De snel genomen trap werd met de punt van de schoen door Alhaji Bangura ingeschoten: 1-2.

Aanpassingen

Na wat tactische aanpassingen had TAC’90 in de tweede helft wat meer vat op het middenveld van de tegenstander, die meer balbezit had maar niet echt heel gevaarlijk kon worden. De Haagse doelman Dion van Wijk was zeer scherp en attent bij ballen die in het zestienmetergebied kwamen.

Een kwartier voor tijd speelde Randall Labordus Jesus Penate aan die naar de achterlijn ging. Zijn voorzet werd, na een overstap van Kishen Kanhai, binnengetikt door Mert Dogruz: 1-3. In het laatste kwartier bleef TAC’90 vrij gemakkelijk overeind. Kort voor het eindsignaal schoot Randall Labordus (foto) de bal nog tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal kon niet worden gecontroleerd door Mert Dogruz. Na zeven minuten blessuretijd kon TAC’90 een zwaar bevochten overwinning vieren.