Zondag 3D: Louter nederlagen voor regionale teams

Voorschoten’97 moet voorlopig genoegen nemen met een plaats in de subtop na een nederlaag tegen sv Ouderkerk. SVH ging ten onder tegen hekkensluiter HWD en ook Taurus stond met lege handen na negentig minuten voetballen.

In de eerste helft van het duel tegen sv Ouderkerk had Voorschoten’97 wind tegen. Bryan Hilders en Jürgen Oerlemans verzuimden te scoren na goed druk geven van het Voorschotense middenveld. De mannen van trainer Denis Luhulima gaven bijna niets weg op twee diepe ballen na. De eerste leverde na slecht verdedigen een tegentreffer op en bij de tweede bal moest Glenn Mulder ingrijpen en dit leverde hem een rode kaart op. In de tweede helft kon Voorschoten’97 in ondertal nog aardig onder de druk uitvallen. Na de 2-0 scoorde Roy Elligens voor Voorschoten’97 maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotminuut viel de 3-0.

Onmachtig

SVH moest in het thuisduel tegen HWD al na vijf minuten een tegentreffer incasseren. Mohammed Kasmi schoot de Rotterdammers naar een snelle voorsprong. Pas na iets meer dan een half uur spelen kreeg een onmachtig SVH haar eerste kans. Mouhsine el Arnouki zag zijn schot van afstand gestopt worden door de keeper van HWD. SVH kreeg tot aan de rust nog vier kleine kansen. Vlak voor de pauze moest SVH noodgedwongen wisselen nadat Achmed Assaih was uitgevallen. Friso de Weerd was zijn vervanger.

Blessuretijd

In de tweede helft zag Rayvano van Alphen na vijf minuten zijn schot net naast gaan. Van Alphen zag nog twee doelpogingen stranden in het verloop van de tweede helft. SVH-doelman Djemy Pietersz verrichtte uitstekend keeperswerk en voorkwam een grote nederlaag voor zijn ploeg. Pas in blessuretijd moest de doelman nog een tegentreffer van Rafaelito Bonifacio incasseren: 0-2.

Opgave

Op een nat veld trof Taurus in de harde regen in Roda’46 een sterke tegenstander. De studenten traden in Leusden aan met een zeer gehavend team. Met geblesseerde spelers in het veld en maar één wisselspeler op de bank wist trainer Julian Tan vooraf al dat de wedstrijd een zware opgave zou worden. Taurus streed voor wat het waard was en het duel werd daardoor op bepaalde momenten zelfs spannend. De club uit Delft moest uiteindelijk met 4-1 het hoofd buigen. De enige treffer van Taurus kwam op naam van Camiel Hildenberg, die een bal van Thiemen van Groeningen goed afrondde.