Zondag 4e Divisie: HBS haalt met ‘wereldgoal’ van Marco Mos volle buit binnen

Bij HBS mocht Mink Hueting voor het eerst na lange tijd weer starten in de basiself. Hierdoor werd Berend Kaster naar de bank verwezen. Het HBS-team speelde met rouwbanden om en voor het duel werd een minuut stilte in acht genomen als eerbetoon aan de overleden erevoorzitter Rudi Hemmes. Onder zware omstandigheden werd een 1-2 zege binnengehaald in en tegen Velsen.

Tekst: Ton Beije

HBS startte goed, want de eerste mogelijkheid diende zich al snel aan. De bal kwam uit een prima voorzet van Thomas van Waesberge bij Ilias Kariouh, die zijn inzet via een been net over het doel zag gaan. De omstandigheden werden er gaan de wedstrijd niet beter op, want er werd gespeeld op een natuurgrasmat en die had het zwaar te verduren vanwege de regenval.

Volley

Een tegenvaller voor HBS was het openingsdoelpunt van gastheer Velsen. Met een half mislukt schot zag Tim Groenewoud de bal in het HBS-doel verdwijnen: 1-0. De HBS-bank hield even de adem in, want het was bijna 2-0 toen Marco Mos de bal niet lekker kon wegwerken, maar de bal werd naast geschoten. Velsen, dat een stuk lager op de ranglijst staat, was in de beginfase zeker niet de mindere van HBS en een paar keer gevaarlijk over de linkerflank. Toch zag de ploeg van trainer Ekrem Kahya kans om de zaak weer gelijk te trekken. Na een fraaie aanval wist Niels van Pelt met een volley de bal tegen touwen te jagen van het door Velsen verdedigde doel: 1-1.

Buitenspel

Langzamerhand nam HBS het initiatief, maar schoten van Ilias Kariou en Martijn le Congé hadden nog niet het gewenste effect. HBS probeerde te drukken in het laatste kwartier, maar de voorwaartsen stonden regelmatig buitenspel. Bijna zette Kariouh HBS vlak voor rust na voorbereidend werk van Fabian Hilpert nog op 1-2, maar dat lukte niet, zodat de rust met een gelijke stand (1-1) aanbrak.

Verwoestend

Na rust kwam de regen met bakken uit de lucht, maar er was voor HBS wel wat te vieren. Marco Mos (foto) mocht een grote afstand afleggen en haalde van zo’n dertig meter verwoestend uit. De bal vloog in de kruising en HBS stond op voorsprong: 1-2. Ilias Kariouh maakte er bijna 1-3 van, maar de doelman van Velsen redde attent. HBS bleef het duel controleren, maar de Kraaien wisten ook dat de marge met één treffer nog niet genoeg was. Trainer Kahya bracht Lucas van Leeuwen in de ploeg, die gelijk na zijn aantreden gevaarlijk werd, maar niet tot scoren kwam.

Wissels

Aan beide kanten kwamen er wissels in het veld en Velsen probeerde het met een nieuwe – bonkige – spits. Velsen was dicht bij de gelijkmaker, maar de HBS-defensie hield de gelederen gesloten. De thuisploeg kreeg op een gevaarlijke plek nog een vrije schop te nemen, maar wist er niets mee te doen. Ook in de extra tijd hield HBS stand en kon de ploeg na het laatste fluitsignaal doorweekt de kleedkamer opzoeken met drie punten in de tas en Marco Mos kon gaan nagenieten van zijn ‘wereldgoal’.

 

Lees verder