Zondag Vierde Divisie: Zege op Velsen brengt RKAVV dichter bij periodetitel

RKAVV heeft zichzelf een grote dienst bewezen door op eigen veld gemakkelijk af te rekenen met ‘angstgegner’ Velsen. De laatste drie ontmoetingen met de stugge Noord-Hollanders werden ruim verloren, maar RKAVV beschikt dit seizoen over krachten, waardoor het ook van Velsen ruim wist te winnen. Hierdoor is RKAVV nog maar één overwinning verwijderd van de periodetitel.

Tekst: Jonas Bloemen     |     Foto’s: Franca Dobbe

Velsen staat bekend om het ultra-verdedigende voetbal, waarbij het zelf loert op de counter. Ook nu werd al snel duidelijk dat Velsen zonder ook maar een enkele aanvallende intentie naar Leidschendam was afgereisd. Al vanaf de aftrap zakten de gasten heel diep in, waardoor RKAVV het spel kon gaan maken. RKAVV voetbalde in de beginfase vrij simpel door de geel-blauwe muur heen en dit resulteerde al vroeg in een hele rits aan corners, echter zonder resultaat. RKAVV was constant in balbezit en zodra Velsen de bal dan eens veroverde, pikten de Leidschendammers de bal snel weer op.

Halverwege de eerste helft kreeg Velsen een cadeautje van scheidsrechter Helgering. Uit een verre ingooi stuitte de bal op tegen de, langs het lichaam hangende, arm van Tristan Croes. De arbiter wees naar de stip, maar doelman Mike Ten Kroode wist de strafschop van Tim Groenewoud fraai uit de hoek te tikken. RKAVV besloot nog wat extra gas te geven en al snel volgden er grote kansen. Zo kon Edwin Agyare na een geweldige actie uithalen, maar verdween zijn schot net naast. Even later kwam Khashayar Saeb alleen voor het doel, maar ook hij schoot naast. Vlak daarna zette Saeb met een fantastische pass Agyare voor de doelman, maar doelman Flecken bracht weergaloos redding. Op slag van rust brak Robin Steffens alsnog de ban. Hij tikte van dichtbij de 1-0 in het doel en zorgde daarmee voor een meer dan verdiende ruststand.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Bij RKAVV bleef Edwin Agyare, na een flinke schop, geblesseerd achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Yani Bouras. Ook na de thee zakte Velsen ver in en had RKAVV het balbezit. Binnen tien minuten in het tweede bedrijf gooide RKAVV de wedstrijd op slot. Uit een perfecte vrije trap van Zakaria Amrani kopte Tristan Croes snoeihard de 2-0 binnen. Ook na de tweede treffer kwam Velsen er in aanvallend opzicht niet aan te pas. RKAVV bleef gas geven en door vermoeidheid bij de Velsenaren ontstonden er steeds meer ruimtes voor RKAVV. Dit resulteerde in veel kansen.

Khashayar Saeb bediende Yani Bouras met een dieptebal. Bouras controleerde de bal op zijn borst en volleerde vervolgens op doel. Zijn fraaie inzet vloog over. Nog geen minuut later kon Tom Plezier van heel dichtbij schieten, maar hij zag zijn inzet gered worden door doelman Flecken. De goalie van Velsen behoedde zijn ploeg voor een afslachting, want hij bracht ook knap redding op een schot van Justin van Rijswijk. Ook Yani Bouras kreeg een enorme kans om een derde treffer te maken. Na een splijtende pass van Zakaria Amrani omspeelde Bouras de doelman, maar toch kreeg de spits de bal niet in het doel. Even later lukte Bouras dat wel. Na een flitsende aanval trok Xavier Akinrinbola de bal voor waarna Yani Bouras onhoudbaar hard in het dak van het doel schoot: 3-0.

Dankzij de 3-0 zege kan RKAVV volgende week op bezoek bij hekkensluiter VKW de eerste periode veiligstellen. Het heeft aan een zege genoeg om zichzelf te verzekeren van een seizoenstoetje. Supporters die mee willen met de supportersbus kunnen zich inschrijven door te mailen naar tifosi@rkavv.nl

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV – Velsen)