PensionADO’s’ amuseren zich weer als vanouds op jaarlijkse reünie

Na twee jaar was het ook voor de PensionADO’s weer mogelijk de jaarlijkse reünie te houden. Begin juni kwamen ze weer bijeen bij de Golfaccommodatie op Ockenburgh. Een uitstekende locatie om zo’n evenement te houden.

Ook nu waren er weer enkele VIP’s uitgenodigd om deel te nemen aan het Golf Event, zoals Nico van Zoghel, Edward Metgod, Cor Pot en Ed de Goeij en de bekende oud-Holland Sporters en ADO’ers als titelverdediger Frans van de Heide, Henk van Leeuwen, Harry van der Laan, Rick Hoogendorp, Cees Tempelaar, Wim Looije, Onno Sterk, Gerald Sandel, Karel Bouwens, Simon van Vliet, Ronald Willemse, Bob Kootwijk, Arie van der Zwan, Marco de Vroedt, Patrick van Dullemen, Edwin Purvis en nog vele anderen.

Tegen het middaguur druppelden de deelnemers binnen van het Triangle Event (putten, jeu-de-boules en afslaan). Het waren weer momenten van herkenning en hernieuwde kennismaking. De boksen, hugs en handenschudden waren niet van de staalblauwe lucht. Ze worden allemaal een dagje ouder en na twee jaar geen PensionADO-dag is toch te constateren dat velen hebben te maken met de wetten van de natuur en hier en daar mobiliteit enigermate beperken.

In een heerlijk ontspannen sfeer werd er vervolgens aan jeu-de-boules gedaan, aan de golfonderdelen putten en afslaan. Dit alles onder vakkundige en professionele begeleiding. En tegen klokslag vier uur liepen, restaurant en terras helemaal vol. Een gezellig drukte, gemoedelijke sfeer. Er werd ook stilgestaan bij hen, die de PensionADO’s sinds de laatste bijeenkomst in 2019 waren ontvallen. Dat waren er héél véél. Zij kwamen voorbij in een slideshow als eerbetoon. Allen waren stil, héél stil, sommigen echt ontroerd. Allen beseffend wat er in toch relatieve tijd kan gebeuren. En dat je van het leven moet genieten zolang het je is gegeven.

De groepsfoto, jaren een ludieke chaos, omdat iedereen een andere kant op liep of keek. Voor onze fotograaf Aad van der Knaap een heidens karwei om die ene wereldplaat te schieten. Ditmaal was daarop vooraf ingespeeld. Er stonden bankjes klaar, ruimte op de voorste rij gereserveerd. Het begon te lijken op een professioneel voorbereide fotosessie, die jaarlijks bij profclubs plaatsvindt. De groepsfoto was voor het eerst in de historie een fluitje van een cent.

En daarna de prijsuitreiking, de toespraakjes, de bloemen en de reünie op die uitstekende locatie, de goed verzorgde catering en gastvrijheid, alles gezegend met stralend weer. Volgend jaar weer? Dat was vele malen de vraag. Het antwoord was evenzovele keren: Ja, volgend jaar weer!

(Bijdrage: ADO Post)