Ook DHC doet mee aan ‘De Nationale Voetbaldag’

|||||||

Zaterdag was door de KNVB uitgeroepen tot Nationale Voetbal Dag. Dat kwam natuurlijk als geroepen, omdat na veel maanden van Corona-beperkingen er nu dan eindelijk weer wat versoepelingen mogelijk bleken in de samenleving, zo ook op de sportcomplexen.

Tekst: Wicher Schreuders

Maar alles binnen de perken. Daarmee was er een mooie gelegenheid om dit met de voetballende jeugd te vieren, maar tevens ter gelegenheid van de start van het EK, waar we allemaal zo lang naar uit hebben gekeken. Van de circa 3000 voetbalclubs in Nederland hadden ruim 500 zich aangemeld om mee te doen aan de Nationale Voetbal Dag, die op die ene zaterdag moest plaatsvinden. Onder het zelfgekozen motto ‘Voetbal voor iedereen’ deed ook DHC mee aan dit landelijke evenement.

Op een wederom zonnige en warme dag waren vanaf 10.00 uur tot circa 15.30 uur ruim 65 DHC-ers – en een aantal die nog niet in clubverband voetballen – in het Stadion volop aan het voetballen in een onderlinge competitie op kleine veldjes. De teams waren gemixt, dus niet naar sterkte ingedeeld. De start was voor de jongere jeugd, waarna na een korte middagpauze de oudere jeugd volgde. En wie mocht denken, dat het te warm was om er volop voor te gaan, die had het mis. Er werd volop gestreden om de winst, maar uiteraard op een sportieve manier. Zoals ook in het aloude straatvoetbal, waren scheidsrechters niet nodig, maar alles werd – uiteraard met een beetje toezicht van de teambegeleiders en de organiserende wedstrijdleiding – heel sportief door de spelers zelf allemaal geregeld. Een VAR was niet nodig. Niet zeuren, voetballen!

Het ochtendgedeelte werd afgesloten met een gevarieerde en gezonde lunch voor alle deelnemers, terwijl na het middaggedeelte een uitstekende en overvloedige barbecue volgde, die ieder zich goed liet smaken. En nadat de voetballende jeugd wat had gegeten en had gedronken gingen de meesten weer het DHC Stadionveld op om nog weer even een balletje te trappen. Bij DHC raak je niet uit gevoetbald!

Om kort na 18.00 uur konden de organisatoren – met dank aan de vrijwillige medewerkers en sponsoren – met een goed gevoel de hekken van het DHC-complex afsluiten. De Nationale Voetbal Dag was in ieder geval in het DHC Stadion meer dan geslaagd. Het was bij DHC ‘Voetbal voor iedereen’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder