Oefenvoetbal: RKDEO moet buigen voor Jong Sparta

Eersteklasser RKDEO speelde donderdagavond een oefenwedstrijd tegen een combinatie van Jong Sparta met spelers uit JO17-JO18 en JO19. Trainer Jeff Stans wisselde in de tweede helft veelvuldig.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na tien minuten namen de bezoekers de leiding. Dado Laurens passeerde RKDEO-doelman Lucas Oostveen met een lob: 0-1. Na dik een half uur was dezelfde Spartaan ook verantwoordelijk voor een verdubbeling van de marge. De bal werd uit een hoekschop doorgekopt bij de eerste paal, waarna Dado Laurens de bal in de Nootdorpse doel kopte: 0-2. Met deze stand brak ook de rust aan.

In de tweede helft viel na ruim een kwartier op de klok ook de derde Rotterdamse treffer. Luuk Admiraal liet de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied over de muur in het doel verdwijnen: 0-3. Vier minuten later was het weer prijs voor Sparta. Eugeron Gorisson was de laatste die de bal aanraakte na gepingel in het strafschopgebied van RKDEO: 0-4.