Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 verliest nipt van leeftijdgenoten Excelsior

Na een korte onderbreking is ADO Den Haag O21 afgelopen maandag weer begonnen met een zware trainingsweek, gevolgd door een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. De Rotterdammers trokken nipt met 1-2 aan het langste eind.

Tekst: Glenn Duijzer

De wedstrijd bestond uit driemaal dertig minuten. De Rotterdammers namen het heft in handen zonder echte kansen te creëren. Na iets meer dan een kwartier werd een Haagse voorzet van Jesse Reinders door de Rotterdamse doelman verkeerd beoordeeld. Nino Noordanus (foto) was er als de kippen bij om dit kansje te verzilveren: 1-0.

Overwicht

Tot de eerste rust was het ADO Den Haag dat het spel domineerde. In de tweede helft wisselde de Haagse trainer het gehele team. En dat zorgde ervoor, dat de bezoekers langzaam een overwicht creëerden. Er waren wel twee Haagse verdedigingsfouten voor nodig, maar die zorgden wel voor een 1-2 eindstand. De Rotterdamse doelpuntenmakers waren Hagenaar Delano Gouda (1-1) en Brent Vught (1-2). Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse trainer Gerard van Ruitenburg. Dat gesprek is elders op deze site te lezen.