Oefenvoetbal: SJC en ADO Den Haag O21 in evenwicht

ADO Den Haag O21 had een vrij weekend en in de zondag Hoofdklasse A is een oneven aantal ploegen actief. Omdat dit weekend SJC uit Noordwijk vrij was, werd een oefenduel tussen beide teams geregeld.

Tekst: Glenn Duijzer

Voor zo’n driehonderd toeschouwers werd het een leuke, snelle wedstrijd. ADO Den Haag O21 nam al snel de leiding. Silvino Esajas (foto) onderbrak op het middenveld een Noordwijkse aanval en bediende Aimane El Karicha, die diagonaal naar binnenkwam en de bal in de uiterste hoek liet verdwijnen: 0-1.

Gelijkmaker

Lang kon de jonge Haagse ploeg niet genieten van de voorsprong. Niet goed uitverdedigen bij ADO Den Haag O21 zorgde vier minuten later voor de gelijkmaker en net voor het half uur was er een schitterende volley van een SJC-aanvaller, die de stand op 2-1 bracht voor de thuisploeg. Vlak voor rust was het toch weer ADO Den Haag, dat een fout van de doelman van SJC afstrafte. Onur Demir was de doelpuntenmaker: 2-2 .

Vrije trap

Na rust was ADO Den Haag O21 de betere ploeg en leek Julian Markvoort de winnende treffer te scoren: 2-3. Het laatste woord was echter aan SJC, dat in de laatste minuut alsnog langszij kwam door de bal uit een vrije trap rand strafschopgebied binnen te schieten: 3-3.