Zaalvoetbal (mannen): zvv Den Haag 2 haalt uit, FC Westland langs Tutor

|||||||||

De afgelopen week zijn op verschillende niveaus bekerwedstrijden gespeeld. Een overzicht van de clubs, die Haaglanden Voetbal komend seizoen gaat volgen tijdens de reguliere competities.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

PGS/VOGEL – zvv Den Haag 2 (2 –12)

Het reserveteam van zvv Den Haag was niet compleet, onder meer de geblesseerde Jeffrey Ramkisoen ontbrak en kwam zodoende met enkele eredivisiespelers uit het eerste team op het veld, waar PGS/VOGEL niet echt blij mee was. De mannen van zvv Den Haag-voorzitter Nick Taal wonnen daardoor vrij simpel met 12–2. De uitstekende scheidsrechter Marcel Wandel zag namens zvv Den Haag aanvoerder (en enige tweede teamspeler) Luthmarnick Maria maar liefst zeven doelpunten scoren. Karam Boukhari (2x), Hamza Boukhari (2x) en Morad Chaldi (1x) maakte het dozijn vol. Voor PGS/VOGEL scoorden Oussama Irzi en Driss Amheye in sporthal De Schilp (Rijswijk) de tegendoelpunten.

sv Nootdorp – Stompwijk’92 (2 – 6)

Voor Hoofdklasser Stompwijk’92 was het een lastige wedstrijd tegen en bij eersteklasser sv Nootdorp. In de eerste helft moest Stompwijk’92 nog wennen aan de slimme geslepen Nootdorpers, die met een aantal oud-spelers van het eerste veldteam in actie kwamen. sv Nootdorp gaf weinig  kansen weg in de eerste helft, maar scoorde wel via René Schreuder de openingstreffer: 1-0. De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Stompwijk’92 had nu in sporthal ‘s-Gravenhout wel het antwoord op de tactiek van de plaatselijke sv klaar. Met als gevolg een voorsprong voor Stompwijk’92 door twee doelpunten van ‘man of the match’ Nick van den Bosch. sv Nootdorp liet zich, op dat moment, niet van de wijs brengen en kwam via doelpuntmaker Jeroen van der Kooij  terug tot 2–2. Nadat Bart van der Salm het derde doelpunt had gescoord voor de bezoekende ploeg (2–3) was het verzet van sv Nootdorp gebroken. Stompwijk’92 liep vrij eenvoudig uit naar 2–6 door treffers van Sem van der Salm, debutant Lars van Santen en de teruggekeerde Rick de Haan.

FC Westland 2 – Semper Altius 1 (9-4)

Het reserveteam van FC Westland coach James Dhanai won in haar eigen sporthal De Pijl (Naaldwijk) vrij gemakkelijk van eersteklasser Semper Altius. Na een ruststand van 4-1 werd het 9-4. Overigens begon FC Westland, dat bij rust al met dubbele cijfers voor had moeten staan, niet erg scherp. De doelpuntenmakers van de Westlanders waren door Hakim Habibi (3x), Soufian Aarabe (2x), Morad Naimi (2x), Achraf El-Ghalbzouri en Gio Muyden.

Multicult 2 – Stanga 1 (5 – 5 Stanga w.n.s. 3-4)

In sporthal Hoge Veld trad het reserveteam van Multicult van coach Basri Güçlü, uitkomend in de eerste klasse, tegen hoofdklasser Stanga aan. Scheidsrechter Abderrahim Essaghir zag de wedstrijd in een 5-5 gelijkspel eindigen. In een zeer spannend duel scoorde Mustafa Karabocek (2x), Can Süleyman (2x) en aanvoerder Erkan Eren voor Multicult 2 en bij Stanga wisten Marco Meija (3x) en Edwin Geerman (2x) de 38-jarige Multicult-doelman Hüseyin Şahiner te passeren.

Na het gelijke spel moesten er strafschoppen worden genomen. Na maar liefst twaalf strafschoppen won Stanga uiteindelijk met 3-4.

FC Boshuizen 2 – Multicult 1 (4–8)

In Vijf Meihal in Leiden was het eerste team van Multicult van coach Basri Güçlü goed op schot tegen eersteklasser FC Boshuizen 2. Multicult trok met 4-8 aan het langste eind.

Stanga 2 – Zuid West DH (1–8)

Scheidsrechter Geert Onderwater zag in sporthal Leidschenveen aan de VAZ Diasdreef  Zuid West Den Haag met klinkende cijfers winnen. Het reserveteam van Stanga van coach Ricky Mohan moest er met 1-8 aan geloven.

Tutor – FC Westland 1 (5–10)

Het leek in de Topsporthal van de TU Delft een spannend duel te worden tussen Tutor en FC Westland. De Westlandse ploeg moest aantreden zonder de licht geblesseerde doelman Barry Botman en voor hem stond Houdeyfa Boutasgount nu tussen de palen. Ook Tutor miste haar vaste doelman en daardoor moest nu de 52-jarige Marten van der Veen (uit de zevende team) onder de lat gaan staan.

De bezoekers kwamen al na drie minuten door een doelpunt van Mohamed Maatoug aan de leiding. Doordat FC Westland nog in de feeststemming was van die treffer, viel snel de gelijkmaker via Kenji Flores: 1-1. Even hield Tutor goed vol en doelman Marten van der Veen keepte de wedstrijd van zijn leven, totdat in de zevende minuut het tweede doelpunt van FC Westlandia viel via Yassin Irzi (ook op veld uitkomend voor zondag hoofdklasser TAC’90): 1–2.

Nadat Morad Naimi, ook sponsor van FC Westland, in de elfde minuut de 1–3 scoorde, maakte Melvin Visser in de twintigste minuut een verkeerde sliding, waarbij hij geluk had dat arbiter Warring geen gele kaart toonde. Slachtoffer Kenji Flores maakte uit zijn vrije trap het tweede doelpunt voor Tutor. Nog voor de wisseling van helft wist Kamal Amheye het kwartet vol te schieten: 2–4.

In het tweede deel van de wedstrijd werd er flink op los gescoord. Voor FC Westland vond Mohamed Maatoug binnen vijf minuten twee keer het vijandelijke net: 2-6. De score liep vrij snel op door doelpunten van Rafik El-Ousrouti en Melvin Vissers: 2-8. Tutor stribbelde even tegen (Lasse Bruun 3-8), maar tien minuten voor tijd scoorde Richard van der Heyden, na een schitterende voorzet van Yassin Irzi, de 3–9. Even lieten de Westlanders de touwtjes vieren en wist Lasse Bruun tweemaal toe te slaan van dichtbij en klopte doelman Houdeyfa Boutasgount: 5-9. Door een gemikt schot van Mohamed Maatoug in de allerlaatste minuut tikte Tutor-aanvoerder Erik Geerts ongelukkig de bal in zijn eigen doel: 5-10.