Sem Steijn na eerste treffer sinds periode van droogte: ,,Hier moet ik van genieten”

Sem Steijn (foto) weet weer wat scoren is. De 22-jarige oud-speler van ADO Den Haag stond sinds 25 februari droog, maar woensdagavond trof hij weer het net in het midweekse competitieduel van FC Twente tegen Almere City FC.

Tekst: Peter Petit

Met deze overwinning, 3-1, tegen de ploeg van vertrekkende hoofdtrainer Alex Pastoor, weten de Tukkers zich verzekerd van de hoofdfase van de Europa League en deed het ook nog eens goede zaken om plek drie in de Eredivisie.

VAR

Het doelpunt van Steijn, het tweede doelpunt van FC Twente vroeg in de tweede helft gescoord, leek eerst nog afgekeurd te worden vanwege buitenspel, maar de VAR van dienst constateerde dat de bal bij Steijn kwam na tussenkomst van een speler van Almere.

Geconcentreerd

Steijn was na afloop uiteraard blij over het verloop van het duel en zijn rol daarin. ,,Ik vind het sowieso lekker om te scoren, dat is mijn spel. Heel lekker om een doelpunt te maken als je een tijdje droog staat. Zolang ik vertrouwen houd in de dingen die ik doe en de dingen waar ik goed in ben, dan komen de doelpunten weer vanzelf. Tegen Almere ben ik geconcentreerd geweest, weliswaar ook slordig, maar ik moet hier ook van genieten”, zo laat Steijn op de website van zijn club weten.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder