Zaalvoetbal: ZVV Den Haag Vrouwen klopt Zwolle in zinderend duel

Het vrouwenteam van zvv Den Haag pakte in een sensationele en zinderende wedstrijd een krappe 3-4 zege in het bekerduel tegen EXS Zwolle.

Tekst: Alex Pronk

De Haagse Eredivisionist had het in het eerste deel van de wedstrijd behoorlijk zwaar. In de vijfde minuut al kwam EXS Zwolle op voorsprong door een bal in eigen doel van Samira Kaaouane: 1–0. Hoe hard de equipe van coach René Havermans in die fase ook werkte, het lukte niet om tot scoren te komen. In plaats van langszij te komen, bracht Zwolle via Erica de Bok in de tiende minuut de marge op twee: 2-0.

Kater

Vlak voordat het scheidsrechters duo Van Lune en Van der Wal voor het rustsignaal floot scoorde Rebecca Doejaaren het derde doelpunt voor de thuisploeg: 3-0. zvv Den Haag kon met een enorme kater de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Succes

Waar in de eerste helft bijna alles mislukte bij de Haagse ploeg, was er na rust veel meer succes. zvv Den Haag presteerde het om met goed voetbal terug te komen van die 3-0 achterstand. De net met veldvoetbal bij ADO Den Haag gestopte Priscilla Mesker uit Delft, scoorde in de 33e minuut (zeven minuten voor tijd) het eerste doelpunt voor de Haagse vrouwen in haar zaal Eredivisiedebuut: 3–1.

Dadendrang

Het tweede doelpunt volgde binnen een minuut via Samantha Chin-a-Sang, wat de aansluitingstreffer betekende. Op het moment dat de klok nog één minuut speeltijd aangaf tekende aanvoerster Priscilla de Vos de gelijkmaker aan: 3-3. Daarmee was het nog niet gedaan met de dadendrang van de Haagse vrouwen. Terwijl iedereen zich blijkbaar verzoende met het gelijke spel, scoorde Samiya Kaaouane in de slotseconde de winnende treffer: 3-4.