Zondag 2D: Full Speed laat winst in slotfase glippen

||||||||||||

Op zondag 27 september 2020 speelde Full Speed haar laatste competitiewedstrijd tegen Concordia. In het duel dat met 5-2 verloren ging strooide arbiter Jos Straver met zes gele kaarten voor Full Speed. Ook nu tegen Meeuwenplaats was Straver de arbiter en weer vielen er veel gele kaarten.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Full Speed begon sterk aan de wedstrijd. Na zes minuten leverde een zwak schot van Rida Aarab nog niets op, maar vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van Batuhan Isitmez vanaf de rechterkant kon door spits Donny van Ooijen in het lege doel gewerkt worden: 1-0.

Meeuwenplaat kwam beter in haar spel, maar zag een aantal kansen waaronder van Steven Pieternella verloren gaan. Full Speed nam daarna de controle over. Met iets meer dan een half uur op de klok kwam een kopbal van Rida Aarab tegen doelman Abdelouahab el Bahraoui aan. Een minuut later kon Valentijn van der Wouwer na een voorzet van Donny van Ooijen langs de sluitpost van Meeuwenplaat lopen en simpel de 2-0 afdrukken.  Vlak voor de rust negeerde Straver de assistent-scheidsrechter van Meeuwenplaat. Assistent-trainer/speler Wesley van Gils was met mond en gebaar niet tevreden over deze beslissing en kreeg direct rood voorgehouden en vervolgens floot Straver af.

Na wat onduidelijkheid of het duel wel of niet gestaakt was, werd na overleg de wedstrijd na vijftien minuten hervat in de 44e minuut met aansluitend gelijk de tweede helft. De wedstrijd keerde volledig om. Bij Full Speed mislukte nu alles en Meeuwenplaat kon al snel terug in het duel komen. In de 49e minuut rondde Quincy de Lobel een mooie soloactie af vanaf de rand van het strafschopgebied met een doelpunt: 2-1.

Full Speed zag in het vervolg van het duel vier spelers geblesseerd uitvallen en dit kwam het spel van de Delftse club niet ten goede. Vier minuten voor tijd kon Ackeo Liefden uit een hoekschop de gelijkmaker en eindstand aantekenen: 2-2. In het duel werden naast de rode kaart nog acht gele kaarten getrokken door de leidsman.