Reserve Competitie Zuid: ADO Den Haag verslaat Fortuna Sittard

De tweede wedstrijd in het kader van de Reserve Competitie Zuid speelde ADO Den Haag maandag thuis op het veld van VELO in Wateringen tegen Fortuna Sittard en won met 4-2, onder meer door drie doelpunten van Marius van Mil (foto).

Tekst: Glenn Duijzer

Onder de aanwezige toeschouwers waren ook Ruud Brood, Albert van der Dussen en Ricky Hoogendorp. Het team van ADO Den Haag stond deze wedstrijd onder leiding van assistent-trainer Giovanni Franken.

De eerste helft was een vrij fysieke wedstrijd waarbij de geel-groenen wel een veldoverwicht opbouwden. Na diverse Haagse kansen niet te hebben benut, was het na zestien minuten raak toen Xander Severina langs de linkerkant gemakkelijk langs zijn directe tegenstander kon komen en vanaf de achterlijn de bal voor gaf op Marius van Mil. De spits kwam netjes voor zijn directe tegenstander uit en tikte de 1-0 binnen.

Gevaar

De Haagse linksbuiten had überhaupt een goede eerste helft, want het meeste gevaar kwam van zijn linkerkant. Zo ook na een half uur spelen. Wederom kwam hij langs de linkerzijde opzetten en gaf een messcherpe voorzet. Wie anders dan Van Mil kopte de bal binnen: 2-0. Toch wisten de bezoekers voor de rust de spanning terug te brengen. Op aangeven van de doorgelopen Tasci wist Hircin de score op 2-1 te brengen.

Bijdrage

In de rust wisselde ADO Den Haag eenmaal en zette daarmee de opstelling ook iets anders neer. De bezoekers zetten de verdediging iets beter neer, waardoor ADO Den Haag niet de kansen meer kreeg als voor de pauze. Na 56 minuten was het duo Severina/Van Mil weer verantwoordelijk voor een treffer en ook nu scoorde de ADO Den Haag-spits: 3-1. Severina kreeg alle ruimte om vanaf links het strafschopgebied in te lopen en legde de bal op de vrijstaande Van Mil. Zijn schot verdween in de uiterste hoek, buiten bereik van de Limburgse doelman. Net nadat het Haags Kwartiertje was gestart, werd de opstomende Sacha Komljenovic niet afgestopt. In het strafschopgebied legde hij de bal op rechts waar Van Mil over de bal stapte om Cain Seedorf alle kans te geven om ook zijn bijdrage te leveren aan de overwinning. Seedorf plaatste de bal netjes in de verre hoek en zorgde daarmee voor de 4-1. Het slotakkoord was toch voor de bezoekers. Güler onderschepte een bal van doelman Youri Schoonderwaldt en schoot deze direct in het lege doel: 4-2. De score had nog beter voor Fortuna Sittard kunnen worden als Ahamad de bal vanuit een scrimmage wat harder richting doel had geschoten, want nu kon verdediger Tyrese Asante op de doellijn nog redding brengen. De goed leidende scheidsrechter Marc Nagtegaal hield de kaarten op zak.

De volgende wedstrijd van ADO Den Haag Reserves is op maandag 8 november. Dan staat RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion om 13.30 uur op het programma.