Jeugd O23: Nipte nederlaag Quick, RKAVV haalt punt op in Gemert

|||||

In de 1e divisie verloor Forum Sport met ruime cijfers van OJC Rosmalen. Quick leed een kleine nederlaag tegen UNA en RKAVV hield het sterke Gemert op een doelpuntloos gelijkspel. Een niveau lager haalde sv Den Hoorn flink uit naar DHC.

1e divisie

Quick O23 – UNA O23

Quick O23 had tegen UNA bij rust een 2-0 voorsprong opgebouwd. Een slap begin in tweede helft was de genadeklap voor de Haagse club. Binnen tien minuten scoorde UNA drie keer. Quick kon het tij niet meer keren: 2-3.

OJC Rosmalen O23 – Forum Sport O23

In een gelijk opgaand duel liet Forum Sport diverse kansen liggen om op voorsprong te komen tegen OJC Rosmalen. Uit de kluts kreeg de thuisploeg een strafschop en kwam op 1-0 in de 27e minuut. Uit buitenspel viel de 2-0 voor OJC Rosmalen. Vlak voor rust kwam Forum Sport teug in het duel door een treffer van Tobias Mokveld. Na rust hadden de Voorburgers de overhand en kreeg ook kansen. Uit twee counters kreeg Forum Sport nog twee treffers om de oren: 4-1.

Gemert O23 – RKAVV O23

RKAVV kreeg in en tegen Gemert met een punt na de 0-0 veel te weinig. Het verschil op de ranglijst was niet te zien op het veld. RKAVV zette Gemert van het begin af aan vast en creëerde kans op kans. In de eerste helft telde RKAVV alleen al zes goede kansen, maar iedere keer was de doelman van Gemert de aanvallers van RKAVV de baas. Aan de andere kant van het veld hoefde de attent keepende Donny van der Helm zich maar één keer echt in te spannen op een schot richting de kruising en dat deed hij met verve.

2e divisie B

In het uitduel bij XerxesDZB had HBS het niet makkelijk. Het spel ging heen en weer. De “Kraaien” kregen een goede kans, maar konden die niet benutten. Pas in blessuretijd kwam de 0-1 op het bord dankzij aanvoerder Boyd Schildkamp. Na rust hadden de Rotterdammers meer de bal maar kregen weinig kansen. HBS had twee goede scoringsmogelijkheden, maar de stand bleef 1-1. sv Den Hoorn liep met goed spel met 8-0 over streekgenoot DHC heen. Tom Boek (3x), Brad van Buuren, Ferdi Atli, Max van den Bergh, Tim Müller en Jan Kester verzorgden de productie voor sv Den Hoorn.

3e divisie C

TAC’90 moest zich met 4-0 gewonnen geven in het duel met koploper Katwijk. De Haagse ploeg zakte door de nederlaag naar de vierde plaats. HVV verloor de aansluiting met Katwijk na een 1-0 verlies bij Warmunda.

3e divisie D

FC SKillz speelde met 1-1 gelijk tegen OLIVEO. Na een doelpuntloze eerste helft nam OLIVEO bij een spelhervatting de leiding in het duel. Vlak voor tijd tekende Divani Hansen voor de 1-1 op aangeven van Reda Narain.

4e divisie E

Met een 0-1 voorsprong voor VELO was er bij rust nog weinig te merken van het verschil in kwaliteit met sv Nootdorp. In de tweede helft werd dat wel duidelijk uitgedrukt in doelpunten. Na negentig minuten voetbal stond er een 0-8 stand op het scorebord. Lars van Winden (3×), Sean Kaier Hartman, Dion Duijvestijn, Noah Wiezer, Ryan Korzuize en Gilainio van Weissenbruch waren de doelpuntenmakers.

In een gelijk opgaande wedstrijd trok SVC’08 aan het langste eind tegen Graaf Willem II-VAC. De doelpunten aan de kant van Graaf Willem werden gemaakt door Rachid Hayenes en Luuk Evenhuis. Namens SVC’08 waren Tyson Zarrinkelk, Erik van der Meent en Robert Kuijper (tweemaal uit een strafschop) trefzeker.

4e divisie F

FC Zoetermeer had tegen ARC een punt verdiend, maar gaf het duel in de slotfase weg. Linksback Kirit Kerklaan opende de score voor de Zoetermeerders. Vlak voor rust kwam ARC op 1-1.  Na de rust begon FC Zoetermeer fel en kon spits Mike van Es beheerst de 1-2 scoren. Met nog een kwartier te spelen kwam de Alphense thuisploeg weer langszij en kon vervolgens doorstomen naar een 4-2 zege.