ADO Den Haag O21 verslaat FC Lisse ‘in vroege uurtjes’

||

Omdat de KNVB heeft besloten om voor alle standaard elftallen de winterstop te vervroegen, zochten veel clubs halsoverkop een oefentegenstander. ADO Den Haag O21, het team van trainer Gerard van Ruitenburg, vond al snel Derde Divisionist FC Lisse als tegenstander.

Tekst: Glenn Duijzer                  Foto’s: Frans Leermakers

Er waren vooraf twee opties: De wedstrijd zou in Lisse op gras gespeeld worden. Maar gezien de weersverwachtingen, lag de mogelijkheid van een afgelasting altijd op de loer. De wedstrijd zou op het kunstgras van ADO Den Haag gespeeld worden. Dan zou het tijdstip echter wel om 9:45 uur komen te liggen. Aangezien beide clubs graag wilden spelen, werd het voor dag en dauw opgestaan en gespeeld op een tijdstip waarop tegelijkertijd op veld 2 ADO Den Haag O10 in actie kwam.

Knullig

FC Lisse startte de wedstrijd met slechts enkele basisspelers bij de eerste elf. ADO Den Haag O21 daarentegen gaf enkele spelers rust en liet de geblesseerde spelers langs de lijn. Hierdoor bestond de reservebank bij de thuisploeg uit slechts twee spelers en een doelman. Binnen dertig seconden kregen de bezoekers al een mogelijkheid door knullig balverlies in de Haagse verdediging. Kwart voor tien bleek voor enkele spelers echt te vroeg! Toch waren de geelgroenen de betere ploeg in het eerste kwartier. Dat resulteerde na elf minuten dan ook direct in de openingstreffer van Nino Noodanus op een steekpass van Aimane El Karicha: 1-0.

Het tweede kwartier van de wedstrijd bestond vooral uit slechte balhandelingen van beide teams. Beide ploegen hervonden zich, waardoor in het laatste kwartier er weer sprake was van een wedstrijd. Verdediger Nigel Owusu stormde mee naar voren en kreeg de bal in de loop meegespeeld van Rafael Struick. Owusu schoof de bal netjes in de verre hoek en bracht daarmee de stand op 2-0. Dit was ook direct de ruststand.

Wissels

In de rust wisselden de bezoekers diverse spelers, waardoor nagenoeg het basisteam binnen de lijnen stond. Aan Haagse zijde werden Struick en Reinders vervangen door respectievelijk Zefri en Sango. In de tweede werd er aan Haagse zijde nog een paar maal door gewisseld. Alleen reservedoelman Van de Riet kwam niet binnen de lijnen. Mede door de wissels aan de kant van de bezoekers werd het meer en meer een echte wedstrijd met kansen aan beide zijden. Een mooie bal in de diepte van Azedinne Annamousi werd door Noordanus opgepikt. In het strafschopgebied kapte en draaide de Haagse spits nog langs een verdediger en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-0.

Nog geen twee minuten na de 3-0 was het wederom Noordanus die alleen op het doel van FC Lisse af kon gaan. Wat vanaf de zijlijn leek op een strafschop werd door de scheidsrechter op het veld beoordeeld als een schwalbe en vrije trap tegen Noordanus. FC Lisse kwam ondanks de 3-0 achterstand beter in de wedstrijd en een pegel van meer dan twintig meter van Jeffrey Klijbroek verdween achter de Haagse doelman Nikiema: 3-1. De bezoekers kregen hierdoor het idee dat er toch een resultaat te behalen viel. Toen er ook nog eens een overtreding in het Haagse strafschopgebied werd gemaakt kreeg Remi van Ekeris de kans op de 3-2 vanaf elf meter. Van Ekeris faalde niet.

Ruimte

In de laatste tien minuten ging FC Lisse vol voor de gelijkmaker. Dat zorgde er ook voor dat ADO Den Haag aan de andere kant meer ruimte kreeg. Vier minuten voor tijd was het El Karicha die daar optimaal gebruik van maakte en alle illusies van FC Lisse een einde maakte. Voor ADO Den Haag-speler Nick Broekhuizen was het een speciale wedstrijd, hij kwam voor de ploeg uit Lisse in de jeugd uit.

ADO Den Haag O21 speelt komende dinsdag nog een oefenwedstrijd uit tegen Jong FC Dordrecht. De aftrap op Sportpark Krommedijk is om 13.30 uur. Op zaterdag 11 december speelt ADO Den Haag O21 om 12.00 uur thuis tegen SC Cambuur Leeuwarden O21. Het betreft hier eveneens een oefenwedstrijd. Wellicht ten overvloede, bij de wedstrijden van ADO Den Haag O21 mogen geen toeschouwers aanwezig zijn.