O21 Divisie 1: Geen winnaar bij ADO Den Haag O21-Feyenoord O21

||||||||||

Zaterdag stond voor de derde maal dit seizoen de Zuid-Hollandse derby op het programma tussen ADO Den Haag O21 en Feyenoord O21. Daar waar de Haagse ploeg de eerste ontmoeting in Rotterdam wist te winnen, werd het nu voor de tweede maal een gelijkspel in het Haagse Zuiderpark.

Tekst: Glenn Duijzer         |       Foto’s: Alex Pronk

Het eerste half uur was het vooral een gevecht op het middenveld, waarbij de Rotterdammers meer balbezit hadden. Toch deelde ADO Den Haag O21 tot tweemaal toe een speldenprikje uit via Rafael Struick en Cain Seedorf. Beide inzetten misten de kracht of precisie op doelman Thijs Jansen te verslaan.

Net voor het half uur was het toch raak voor ADO O21 toen Evan Rottier een diepe bal van Roethof oppakte en het strafschopgebied inliep. Na een mooie kapbeweging was de laatste verdediger ook uitgeschakeld. Zijn schot in ging onder de doelman in het net: 1-0.

Voor rust gebeurde er verder weinig. De Haagse spelers hielden zich goed aan hun taken en de bezoekers waren niet bij machte om ook maar één schot op het doel te produceren.

Na een uur was er wel een mogelijkheid voor de geel-groenen nadat Evan Rottier goed over rechts was doorgelopen. Zijn voorzet ging over de gehele verdediging heen, maar ook over de vrijstaande Cain Seedorf.

In de 67e minuut kregen de bezoekers de zoveelste vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Wederom had het meer weg van een goed uitgelokte vrije trap dan van een duidelijke overtreding. De directe vrije trap van Twan van der Zeeuw werd zodanig door de Haagse muur van richting veranderd, dat doelman Kilian Nikiema kansloos was: 1-1.

De gelijkmaker was voor Feyenoord het startsein voor heus offensief. Drie minuten na de gelijkmaker had voormalig ADO Den Haag-speler Delano Ladan de kans op de 1-2. Doelman Kilian Nikiema stond tweemaal een Rotterdamse voorsprong in de weg. Nog geen vier minuten later schoot ’t Zand van afstand net over het Haagse doel.

In de laatste tien minuten waren er toch weer wat kansen voor ADO Den Haag O21. Met nog negen minuten op de klok schoot Aimane El Karicha in de draai ineens met rechts, doelman Thijs Jansen had twee pogingen nodig om de bal te pakken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was er een mooie voorzet van rechts van Nick Broekhuizen, die Aimane El Karicha bij de tweede paal ineens op zijn slof nam. De bal eindigde echter buiten bereik van de Rotterdamse doelman op de paal.

In de vijf minuten extra tijd kwam er geen verandering meer in de stand. Ondanks dat was de kansenverhouding duidelijk in het voordeel van ADO Den Haag was geweest, was het gelijke spel wel een terechte uitslag, waar beide ploegen overigens niet veel mee opschoten. ADO Den Haag pakt één puntje om weg te komen bij de onderste twee plekken en de bezoekers lieten punten liggen in de jacht op het kampioenschap om naar de Tweede Divisie te promoveren.

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Roethof, Ates, Van Breemen, Owusu, Van Reemst (60. Broekhuizen), Dicke, Komljenovic (77. Reinders), Seedorf (77. Demir), Rottier (77. Shahaj), Struick (60. El Karicha).