Zaalvoetbal: Indelingen klassen op hoger niveau bekend

|

De zaalvoetbal Eredivisie mannen gaat in het seizoen 2022/’23 van start met zestien teams. ZVV Eindhoven en VNS United vervangen het gedegradeerde TPP/Feyenoord Futsal en White Stones. Waar er in de Eredivisie buiten de promovendi en degradanten weinig veranderd, worden er komend seizoen in de klassen daaronder wel de nodige wijzigingen doorgevoerd.

In het seizoen 2022-2023 wordt de laatste fase ingevoerd van het adviesrapport, opgesteld door Hypercube. De Eerste divisie wordt uitgebreid naar drie poules en daarmee is de zaalvoetbalpiramide weer in evenwicht. Door de uitbreiding van de Eerste Divisie werd in het seizoen 2021-2022 met een versterkte promotieregeling gewerkt voor teams uit de Topklasse.

Minder teams

Binnen de landelijke klassen zijn er enkele clubs gestopt of overgestapt naar categorie B. Normaliter worden deze plaatsen opgevuld vanuit de nacompetitie, maar deze is afgelopen seizoen komen te vervallen. Daarom is besloten om de Eerste Divisie aan te vangen met drie poules van elf teams.

Start seizoen

De competitie start op vrijdag 2 september voor de Eredivisie (mannen). De teams in de Eerste Divisie, Topklasse en Eredivisie vrouwen beginnen vanaf 5 september met de competitie.

Klik HIER de klasse-indelingen voor de topcompetities zaalvoetbal in het seizoen 2022-2023.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder