TERUGBLIK KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE (RONDE 8): sc Heracles medekoploper

In de Keuken Kampioen Divisie is sc Heracles naast PEC Zwolle op de eerste plaats terecht gekomen in punten. In Almelo klopte sc Heracles Helmond Sport. Willem II haalde de punten op bij TOP Oss.

Tekst: Ton Beije

Er is in de Keuken Kampioen Divisie dit weekend geen compleet programma. Diverse clubs kozen voor een vrij weekend in verband met de interlandperiode van Oranje, dat twee duels speelt in de Nations League.

FC Dordrecht kwam thuis tegen MVV Maastricht na een achterstand na een half uur spelen nog wel op gelijke hoogte, maar de bezoekers vertrokken toch met een 1-2 zege door een snelle treffer na rust.

Geel

sc Heracles wist pas laat in de wedstrijd de overwinning definitief veilig te stellen tegen Helmond Sport, de ploeg van Tom Beugelsdijk, die in dit duel ook weer tegen een gele prent aanliep. Pas twee minuten voor tijd wist Nankishi de bevrijdende 2-0 te scoren. Heracles eindigde het duel met tien man omdat Ouahim al na een kwartier met rood richting kleedkamer werd gestuurd door scheidsrechter Hensgens.

Extra tijd

VVV en Telstar speelden in Venlo met 1-1 tegen elkaar gelijk. Telstar leek het duel met winst te gaan afsluiten na een treffer drie minuten voor tijd van Ainsalu, maar VVV kwam in de zevende minuut (!) van de extra tijd alsnog langszij via Braken: 1-1.

Willem II bouwde bij TOP Oss aan een 0-3 voorsprong, die al na vijfentwintig minuten was bereikt. Mathieu redde in de slotfase de eer voor de thuisploeg. ADO Den Haag, dat dit weekend niet voor de competitie in actie komt, staat nog steeds dertiende met acht uit acht.