Vrouwen 3e klasse: FC ‘s-Gravenzande troeft Lyra af in strijd om tweede plaats

Achter koploper SEP strijden drie teams om de tweede positie. FC ’s-Gravenzande versloeg concurrent Lyra en pakte niet alleen de tweede plaats, maar ook de tweede periodetitel. sv Den Hoorn versloeg streekgenoot sc Monster en staat nu derde net voor Lyra.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 kwam dankzij een treffer van Kim van der Mark op een 1-0 voorsprong tegen SJZ. De club uit Zoeterwoude miste daarna een strafschop, maar kwam kort daarna alsnog op 1-1. In de tweede helft was Voorschoten’97 veel sterker en kreeg SJZ weinig kansen meer. Ilse van Benschop, Cleo Roelofs en Kim van der Mark zorgden voor een 4-1 overwinning.

3e klasse D (zat)

Koploper SEP blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Het uitduel bij stadsgenoot Concordia eindigde in een duidelijke 0-5 overwinning. Al na een minuut scoorde Annemijn Kreffer uit een voorzet de 0-1 voor SEP. Kreffer scoorde nog twee keer en ook Evelien Roelse en Julia Wilbers waren trefzeker.

Balans

FC ’s-Gravenzande was met 3-2 te sterk voor Lyra en mocht daarna het winnen van de tweede periodetitel gaan vieren. Bij de rust hielden de teams elkaar nog met 1-1 in balans. Namens Lyra waren Sam van der Hoeven en Marieke van Zweden scherp in de afwerking. Bij de thuisploeg scoorden Femke Sjoerdsma (2x) en Romy van Velden.

Scherp

Sportclub Monster zette sv Den Hoorn meteen onder druk en dit leverde een vroege treffer op van Mady van der Zeyden. sv Den Hoorn kwam beter in haar spel, maar een fout achterin leverde een tweede Monsterse treffer op. Nu was Robin Olsthoorn scherp in de afwerking. sv Den Hoorn kreeg voor de rust een aantal kansen op een treffer. Laura Kleine Deters bracht op aangeven van Nina van der Velden de 2-1 op het bord. In de tweede helft schoot Van der Velden op de lat en kon Ashley Sintniklaas vanuit de rebound de 2-2 binnenschieten. sv Den Hoorn besliste tien minuten voor tijd het duel in haar voordeel. Een lage voorzet van Izara Dijkxhoorn werd door Kleine Deters goed afgerond: 3-2.

Doelpuntrijk

Het derde team van DSVP was in Katwijk in een doelpuntrijk duel te sterk voor FC Rijnvogels 4. De club uit Pijnacker bleef met 3-5 aan de goede kant van de score. Maasdijk moest haar meerdere erkennen in Zwaluwen: 1-2. June van Holstijn was doeltreffend voor Maasdijk.

Naaldwijk kwam al vroeg in de wedstrijd tegen Ariston’80 2 op voorsprong dankzij een doelpunt van Joy Vermaat. Pas in de tweede helft konden de studentes de winst binnenhalen. Na de gelijkmaker kreeg Naaldwijk nog wel een strafschop, maar deze ging er niet in. Na de 1-2 was het Westlandse verzet gebroken en liep de score op naar 1-5. Willenmijn Brouwer was verantwoordelijk voor vier treffers. Lauren Kaffa scoorde één keer voor Ariston’80 2.

3e klasse D (zon)

Het tweede team van RKDEO hield Football Factory op een 1-1 gelijkspel. Deze stand was bij de rust al bereikt. Jeanine Kloots (foto) scoorde de enige treffer van RKDEO 2.

3e klasse E (zat)

XerxesDZB startte furieus aan de wedstrijd tegen Ariston’80. De rappe buitenspeelsters van de koploper kregen binnen tien minuten twee kansen en konden die omzetten in doelpunten. De studentes kregen daarna meer grip op het duel en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer.

Voor het rustsignaal onderschepte Katja Schmall een te zachte terugspeelbal naar de keepster en bracht zo de stand op 2-1. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar was er weinig gevaar voor beide doelen.