Column van Wim van den Berg

BEKER VERSUS COMPETITIE EN LID VAN VERDIENSTE

Het seizoen begon met bekerwedstrijden, waarvan ik er eentje heb gezien en die was matig tot slecht. Wat mij opviel was dat de bestuurskamer niet geopend was en er geen ontvangst van de bezoekende club op bestuurlijk niveau plaatsvond. Raar maar waar en al meerdere keren waargenomen. Beker minder belangrijk, lijkt het wel.

Daarna een terechte huldiging bij de vv Laakkwartier van good-old Teun Tolenaars door ambassadeur Kees Wenneker en onder toeziend oog van o.a. Ron Jansen en en Bram Poons (zie verslag elders) om vervolgens in de stromende regen naar Voorburg te rijden om de clash Forum Sport-sv Nootdorp te bekijken, samen met Arie, Kees en André. En dus ook weer gezien en gesproken: Jean, André S., Aad, Gertjan, Bas, Dineke en Frans, Ab, Joost en gade Anneke. Opvallend was het nieuwe programmablad van de hand van Arie en met dank aan de sponsors: een gelikte vooruitblik op de competitiedag. Tevens opmerkelijk dat er opeens Hartevelt in de koeling lag en Ketel 1 pleite bleek. Frans en ik hebben ons er niet zo aan gestoord en Jean beloofde beterschap. Compensatie werd gevonden in zalige saté met pindasaus en de pupil van de week was een kakofonie van geluiden van familie-kinderen waar ik een video van heb gemaakt; alleen voor intimi beschikbaar overigens!

Joost mocht de arbiter van dienst de heer T. Gommans uit Gouda voorzien van een lekker Voorburgs biertje, dat in dank werd aanvaard en verdiend, want hij mocht terugkijken op een door hem goed geleide wedstrijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Een clash tegen en met de sv Nootdorp is nooit een sinecure en hij deed het prima. Dat vond ook maatje André die wat olijker oogde dan voorheen. Maar hij was dan wel even voorzien van een ooglid-correctie en ook dat is geen sinecure.

Bij het afscheid met daarbij mijn traditionele handkus voor Dineke, gaf zij aan dat er voorlopig ’thuis’ niets te beleven zou vallen. Geen probleem hoor, want – net als voor Sander – er is altijd “wat te doen” elders op de velden of in de boardroom. Dat zal ook medelid van de VvG Eilke de Boer beamen na de 0-2 nederlaag bij Laakkwartier. Er komen betere tijden hoor!

Heb groet en blijf gezond.

Wim van den Berg

Lees verder