Column van Wim van den Berg

DE LAATSTE NATTE LOODJES

Sedert 10 april jl. zweeg ik schriftelijk maar ik moet en zal toch even gewag maken van recente ontwikkelingen. Eerst zagen wij (Kees Wenneker en ik) VUC – ’t Zand wederom met een prima jonge arbiter Gerrit Hulters uit Bodegraven en daarna was ik met Arie Quartel en André Buurman bij Forum Sport tegen Monnickendam op zaterdag 7 mei jl. waar arbiter De Winter, gewapend met martiale moustache de wedstrijd redelijk autoritair tot een prima einde bracht.  De pupil van de week werd door vriend Frans weer okidoki over het voetlicht gebracht en de derde helft was een groot succes.

Toeval bestaat niet, maar dan nog was ik wederom samen met Arie en André en nu ook Rinus van Aggelen getuige van het leiderschap van Cor van Elswijk bij de wedstrijd Forum Sport – VELO, hetgeen hij na afloop nog eens bevestigde door te pogen mij een hand te geven, terloops het bier van Arie Quartel meenam, waarvan de inhoud mijn broek rijkelijk besprenkelde en niet alleen mijn broek. Ik blijf erbij, dat hij een goede wedstrijd had geleid en dat mijn tussentijdse voorspelling van 4-3 helaas uitkwam in 3-4 voor VELO. Helaas dan voor Forum Sport. Maar daar was good-old Louis de Letter weer blij mee, die ik het ook wel gun. Kortom: ik kwam dus gewoon stinkend naar bier en zeikwaternat thuis, iets waar Hans Slootmaker zich in de bestuurskamer bijzonder over kon vermaken aan mijn rechterzijde, vlak naast de schaal met worst en kaas die hij regelmatig frequenteerde. Ik gun Hans dat overigens; hij was ook een duidelijk aanwezig lid van de Gedecoreerden bij ons uitje van 20 mei (zie verslag elders op deze website).

En zo spoedt de competitie zich naar een eind in diverse klassen en kijk ik al uit naar de nieuwe samenstelling van de zaterdageditie van de volgende competitie met heerlijke derby’s. Of ik die waarnemingen zal weergeven is nog maar een vraag. Nogmaals, het “eromheen” vind ik leuk; de wedstrijden op zich niet zo erg, de arbiters wel weer en de vreugdevolle ontmoetingen langs de lijn zeer zeker wel. De lol die we hadden en hebben, de opmerkingen die slechts gelach veroorzaken, de blikken van verstandhouding, het zijn allemaal zaken die ons zeer raken en plezier veroorzaken. Wellicht een reden om tot 80 jaar door te gaan? Maar dan wel met de saus van Dineke……….

En met ADO in de Eredivisie!

Wim van den Berg

© Haaglanden Voetbal

Lees verder