Column van Wim van den Berg

KOUD, GEZELLIG, INTERESSANT EN GENOTEN!

Op uitnodiging van mobiliteitsprovider Zeeuw & Zeeuw mocht ik aanwezig zijn bij de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Jong FC Utrecht, die ADO in de bittere koude en regen won met 6-0. Bij de entree troffen we René Stam, aan wie je niet afziet dat hij inmiddels 58 jaar is en nog altijd actief. Als oud-doelman (twaalf jaar) van FC Den Haag werd hij kort na de eerste borrel geïnterviewd door ras-ADO-er

René Baggerman, mede-bestuurder van de Business Club en directeur van BEX Beveiliging. Nou kom ik uit “het vak” en weet dus hoe een goed interview zou moeten verlopen. Mijn ergernissen over wat je soms op TV ziet en hoort bereiken soms een toppunt en des te leuker is het als je dan een pareltje tegenkomt. Zonder papier met vragen, gebaseerd op ruime kennis en ervaring (ook van René Stam trouwens) werd er uit het hoofd gevraagd en geantwoord, waarbij het de verdienste van Baggerman was, dat hij zijn partner liet uitspreken. Een verademing, wat ik na afloop ook heb gecommuniceerd met de heren.

Deze keer geen lopend buffet, met alle risico’s van “hamstergedrag”, nee: er werden in etappes heerlijke hapjes uitgeserveerd vooraf, in de rust en na afloop en aan de tafels. Maar ook tijdens de wedstrijd waren de warme balletjes op de tribune een weldaad tegen de koude.

Na afloop kreeg Joel Ideho als man of the match een trofee uitgereikt door René Stam en sprak ik onder vele inmiddels ook voor mij redelijk bekende mensen, ook directeur Natascha van Grinsven-Admiraal die voorheen Telstar bestierde, maar ook een KNVB-verleden heeft. En dat spreekt mij dan weer aan als voorzitter van de Vereniging van Gedecoreerden van de KNVB in het District West 2, regio’s Den Haag, Leiden en Westland. Een schrandere dame in de voetbalsport, docent lichamelijke opvoeding en master in sportmanagement. Een CEO waar we nog veel van zullen vernemen.

Zeeuw en Zeeuw als gastheer, was vertegenwoordigd door Marco Ligtelijn (Directeur) en Carl Ulrich (Vestigingsmanager), die mij het gevoel gaven in een soort warm bad thuis de komen; en dat was in de barre kou ook wel nodig. Mijn dank is groot en ik ben over de teleurstelling heen dat mijn voorspeling van 4-0 al bij rust werd bereikt, maar daarna ook overtroffen. Een verdiende overwinning in een overigens matige pot voetbal.

Zie HIER ook het verslag van hoofdredacteur Ton Beije over de wedstrijd zelf.

Wim van den Berg

Lees verder