Vredenburch kijkt terug op geslaagde reünie selectie 1989-1994

Zondag was er bij de Rijswijkse voetbalclub Vredenburch een reünie met de selectie uit de jaren 1989-1994. Het idee voor deze bijeenkomst ontstond eigenlijk naar aanleiding van wat interviews van Rob Pronk bij zijn vaste rubriek van de Haagse Voetbalhistorie.

Er ontstonden hernieuwde contacten en ook het idee voor een reünie. Nu nauwelijks nog voor te stellen, maar in die jaren floreerde het zondagvoetbal in het Haagse en stonden er tijdens competitiewedstrijden honderden mensen langs het veld. Zo ook bij Vredenburch, dat onder leiding van de ambitieuzen trainer Frank Kuyl furore maakte met het eerste elftal. Van de vierde gepromoveerd naar de derde klasse en uiteindelijk in een finalewedstrijd net promotie naar de tweede klasse gemist.

‘Flesjesophaler Frankie’

Van deze groep was negentig procent zondag op de reünie in het huidige clubgebouw van Vredenburch aanwezig. Met de (oud)-leden uit die tijd en diverse medewerkers liep het clubgebouw in de loop van de middag aardig vol. Sommigen hadden elkaar al jaren niet gezien en zo ontstond een gezellig ‘ouwe koeien uit de sloot’-sfeertje. Fred Zwaan, de huidige voorzitter van de vierdeklasser, vond het schitterend om zo’n grote groep weer eens te verwelkomen op het complex. Hij nam dan ook terecht de gelegenheid te baat om via een korte en heldere presentatie de huidige optimistische situatie bij de club te schetsen en sprak de hoop uit dat hij deze groep terugziet bij de diverse activiteiten van zijn club. Ook leuk was dat hij tijdens deze samenkomst drie van zijn voorgangers bij Vredenburch de hand kon schudden.

Foto’s/films

Theo Adegeest, de aanvoerder uit die tijd, had de moeite genomen om van alle foto’s en filmopnamen uit die tijd een gedigitaliseerde versie van ruim een uur te maken. Op een groot scherm werden deze opnamen doorlopend afgedraaid met steeds wisselend publiek. Tot ieders verrassing kwam onder de zorg van Tom Haaksma ook Frank ’t Hart nog langs. Beter bekend als ‘Frankie’ was hij in de weekenden een vaste kracht en voor velen een bekende als flesjesophaler met zijn kruiwagen. Het was leuk om te zien dat tijdens deze reünie velen ervan genoten om elkaar weer te zien en herinneringen op te halen.

Rond de klok van 18.00 uur liep de reünie ten einde en bij het afscheid nemen zei menigeen een leuke middag te hebben gehad en graag een herhaling tegemoet zien. Kortom, de missie van het organisatiecomité is zeker geslaagd!

Lees verder