Warming-up 4 Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Niets om ons te verschuilen”

FC ’s-Gravenzande kwam vorig weekend thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen concurrent Smitshoek. De ploeg van trainer Mike Jonk (foto) doet nog volop mee voor de tweede lek achter ASWH. Zaterdag op de Kastelenring de streekderby tegen RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt Mike Jonk terug op dat gelijke spel tegen Smitshoek? Hij: ,,Ik kijk terug op een terecht gelijkspel. De eerste helft waren wij de betere partij, maar Smitshoek kwam sterk terug aan het begin van de tweede helft, waardoor de 1-1 terecht was. In de slotfase hadden we nog kansen om de wedstrijd te beslissen, maar een overwinning had misschien te veel van het goede geweest.”

Misstap

Poortugaal won, Capelle verloor, het blijft allemaal dicht bij elkaar staan boven in die Vierde Divisie. Jonk: ,,Dat klopt. Elk punt telt en we moeten zorgen dat we zelf onze resultaten blijven boeken. We blijven meedoen en beseffen ons goed dat één misstap kan ook betekenen dat het voorbij kan zijn.”

Moeilijk

Zaterdag reist FC ’s-Gravenzande af naar RKAVV, dat vorig weekend de derby won bij HBS. Beide teams hebben de punten nodig, de één bovenin, de ander onderin. Wat voor wedstrijd i er te verwachten? Jonk: ,,RKAVV heeft het ons al twee keer heel moeilijk gemaakt, dus het wordt tijd dat we hen een moeilijke wedstrijd bezorgen en met drie punten naar ‘s Gravenzande terugkeren.”

Thuiswedstrijd

Wat herinner je je van de thuiswedstrijd tegen RKAVV? Jonk: ,,We hebben thuis terecht verloren. RKAVV speelde goed in op onze zwakheden. Ik denk dat we nu beter zijn voorbereid en goed genoeg zijn om ons daar tegen te wapenen, dus ik verwacht dat we dit keer een goed resultaat gaan behalen.”

Bijna compleet

Hoe is het met de personele bezetting, mis je nog vaste waarden? Jonk: ,,We zijn bijna weer compleet. Tyler gaat weer minuten maken, nog niet bij ons, maar bij O23. Verder gaan we met een vrijwel complete selectie richting RKAVV, dus we hebben niets om ons achter te verschuilen.”