Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Met goed resultaat weekend doorkomen”

HBS liep vorig weekend op zondag tegen een nederlaag in de derby thuis tegen RKAVV. De Leidschendammers en Heerjansdam zijn HBS nu tot op drie punten genaderd. Nieuwenhoorn, zaterdag de tegenstander van de Kraaien, heeft vijf punten minder.

Tekst: Ton Beije

Nipt verlies dus, terwijl HBS de punten ook goed had kunnen gebruiken. Trainer Ekrem Kahya (foto) over dat puntenverlies: ,,Een vervelende nederlaag. De doelpunten die we tegenkrijgen zijn weer van een zeer bedenkelijk niveau, alleen ook dat hoort erbij. Het was geen spectaculaire wedstrijd en de gelukkige heeft gewonnen.”

Afstand

Het was goed dat de clubs onder HBS, met uitzondering dan van RKAVV, ook verloren, zo blijft de afstand redelijk ruim naar onderen. Kahya: ,,Wij moeten zorgen dat wij onze wedstrijden winnen en dan kunnen we pas om ons heen kijken, dat was vroeg in het seizoen zo, is nu zo en zal straks ook zo zijn.”

Vertrouwen

Zaterdag naar Nieuwenhoorn, ook zo’n ploeg die niet dichterbij mag komen. Kahya: ,,Weer een goede tegenstander die de laatste weken aan het klimmen is. Ook nu aan ons de taak om een resultaat te halen. Op het moment dat wij ons spel kunnen spreiden over een groter deel van de wedstrijd, dan maken we een grote kans. We hebben heel veel vertrouwen in onze spelers, het zijn allemaal prachtige kerels. Als groep doen we voor geen enkele ploeg onder, maar om wedstrijden te winnen of een resultaat te halen moet je ook andere kwaliteiten laten zien. Dat duurt even, maar ook daar gaan we naartoe groeien als groep.”

Kansen

Je keeper pakte weer – vooral voor rust – belangrijke ballen. Hoe is het met de twee eerste doelverdedigers? Al beschikbaar? Kahya: ,,Voor mij maakt leeftijd totaal geen verschil in benadering, Bram heeft het op de trainingen uitstekend gedaan, heeft de kans gekregen in nu twee wedstrijden en heeft aan iedereen laten zien over goede keeperskwaliteiten te beschikken. Zo zijn er nog meer spelers die eraan komen en die zullen we ook kansen gaan geven. Eerst maar zorgen dat we met een goed resultaat dit weekend doorkomen.”

Kahya mist zaterdag alleen Jedsel Markes, die kreeg tegen RKAVV geel en dat kost hem het duel tegen Nieuwenhoorn.

Lees verder