1e klasse C: Sterk Forum Sport wint opnieuw en loopt verder uit

De topper in de eerste klasse C werd zaterdag gespeeld op sportpark’ t Loo in Voorburg, waar de nummers één en twee van de competitie, Forum Sport en FC Skillz, tegen elkaar speelden.

Tekst: Jean Nederlof      |    Foto’s: Rick Dorst

Er zat weliswaar een gat van vijf punten tussen Forum Sport en nummer twee FC Skillz maar als de bezoekers zouden winnen, dan zou de spanning weer volop toenemen.

Forum Sport kon weer beschikken over spits Sven Koppenol, die terugkeerde na een vervelende enkelblessure. Het was bij de Voorburgers duidelijk dat er bij winst een enorme stap gezet kon worden richting een mogelijk kampioenschap. Bij FC Skillz was er ook besef van het belang van de wedstrijd. Bij winst was alles weer mogelijk!

Op een winderig, koud en nat sportpark waren er opvallend veel toeschouwers, ondanks de slechte weersomstandigheden. De wedstrijd begon met een sterk en vlot combinerend FC Skillz. De ploeg beschikt over veel technisch sterke voetballers en zette Forum Sport gelijk onder druk. Toch kon de club uit Den Haag niet echt gevaarlijk worden. Forum Sport keeper Patrick van Pruijssen had het niet echt druk. Al bleven de spitsen van FC Skillz, met name Mohammed Quarraki en Mostava Frederik, loerend op de counter, wel dreigend.

Gevaarlijk

Forum Sport wist zich in de loop van de eerste helft onder de druk uit te spelen en werd een paar keer gevaarlijk. Sven Koppenol speelde zich in de 26e minuut vrij, passeerde de keeper en schoot hard op doel. De paal stond een doelpunt in de weg.

In de 44e minuut was het wel raak. Jerome Goodett schoot vanaf rechts op de lat. De terugspringende bal was een prooi voor Sven Koppenol die zuiver binnenschoot: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze een FC Skillz, dat probeerde Forum Sport pijn te doen, maar het lukte niet. De verdediging van Forum Sport, met een uitblinkende Nychel L’ Ami, hield stand. Vanuit een gesloten verdediging was het eigenlijk Forum Sport dat meer kansen kreeg op een tweede doelpunt.

Strijd

Met enorm veel strijd presenteerde Forum Sport zich deze wedstrijd, net zoals vorige week tegen sv Den Hoorn, als een echt collectief. De boodschap die het elftal uitstraalde was: hier valt niets te halen! Het elftal straalde daardoor veel kracht uit. Ook de drie wisselspelers, Jano Vanderbos, Edoardo Saurwalt en Soufiane Marfouk, vielen uitstekend in. De sterk leidende scheidsrechter Johan Jensch voelde de wedstrijd prima aan en trad gedecideerd op als het nodig was.

FC Skillz kreeg helaas aan het einde van de wedstrijd nog wel twee rode kaarten (wegens tweemaal geel) te verwerken. De frustratie over de naderende nederlaag sloeg toe. Het bleef 1-0 en door deze uitslag versterkt Forum Sport haar leidende positie. De selectie van trainer Bas Steffens staat nu zeven punten los van de nummer twee, Valken’68.

Aanstaande dinsdagavond speelt Forum Sport voor de beker om 20.00 uur uit bij sv Poortugaal de halve finale om dan op 4 mei de competitie te hervatten met een uitwedstrijd bij Die Haghe. FC Skillz speelt op 4 mei thuis tegen TAC ’90.