2e klasse D: Vitesse Delft en CVV Berkel houden elkaar in evenwicht

Beide ploegen wilden in geen geval verliezen om dieper in de degradatiezorgen te komen. Door het gelijke spel zijn de problemen nog niet voorbij en volgen er nog spannende weken.

Tekst: Arjen van der Heijden       |     Foto’s: Moshe Amsalem

De wind had grote invloed op de wedstrijd. Berkel had de sterke wind in de eerste helft tegen, waardoor Vitesse Delft domineerde. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Scheidsrechter Kenneth Debipersad had de handen vol alles in goede banen te leiden. Er waren veel overtredingen, veel gele kaarten en veel irritaties. Dit alles zorgde voor een spannende, maar niet heel goede wedstrijd.

Vitesse Delft startte met Pepijn Snel als centrale verdediger, bij afwezigheid van de geschorste Sjoerd van der Kolk. Naast hem speelde Kenneth Duah. De verdediging maakte een solide indruk. Berkel zette de bezoekers in de eerste minuten stevig onder druk door snel te combineren en hard de duels aan te gaan. Dit leidde in de vierde minuut tot een schot van Nino Jonkman, maar Vitesse Delft-doelman Sven Bekking redde bekwaam.

Vitesse Delft rechtte de rug en liet zich niet meer door de Berkelaren aftroeven. Er was in de tiende minuut een mooie kans voor Pepijn Snel, maar de bal ging net naast. Berkel had het de hele eerste helft moeilijk tegen de Delftenaren, die met veel zelfvertrouwen en een enorme inzet Berkel terugdrong. Rick Burgering, zijn broer Daan, Pepijn Snel en Duncan Sjerp maakten het keeper Jim Visser knap moeilijk, maar een verdiend doelpunt bleef uit, mede dankzij die doelman van Berkel.

De mooiste kans was vlak voor rust voor Sjerp, maar zijn inzet, op enkele meters van de doellijn, ging over. Berkel hoopte met een gelijke stand de rust in te gaan, om met de wind in de rug de tweede helft Vitesse Delft op de rug te leggen. De ploeg van trainer Benjamin van der Zwan kreeg toch het verdiende doelpunt. In de 45e minuut kopte Duncan Sjerp uit een corner de 0-1 binnen.

De ploeg van trainer Corian Wigboldus begon furieus de tweede helft, op jacht naar de gelijkmaker. De duels werden steviger en scheidsrechter Kenneth Debipersad had moeite consequent te blijven fluiten. Ook met het strooien van veel gele kaarten lukte het nauwelijks de ploegen in het gareel te houden. De ploeg van Benjamin van der Zwan/Chris Jansen streed met hart en ziel, maar de Berkelaren waren ‘t meest in de aanval. De backs Nino Jonkman en Roy Visser speelden ‘hoog’ en bemoeiden zich veelvuldig met de aanval. In de vijftigste minuut was er een uitval van Vitesse Delft, maar de inzet van Levi Schut, die steeds beter gaat voetballen, werd door de Berkelse keeper gestopt.

Er waren veel merkwaardige valpartijen en één ervan, in het Delftse strafschopgebied, werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Onberispelijk schoot Vincent Hoogervorst Berkel naar 1-1. Even later werd de doorgebroken invaller Jeremy Agyemang op het randje van het strafschopgebied gestopt, maar de vrije trap leverde niets op. Berkel had aan het einde van de wedstrijd nog de grootste kans op een overwinning. Drie minuten voor tijd werd op de lat gekopt en konden de Vitesse Delft-verdedigers met veel inzet een nederlaag voorkomen.

Beide teams hebben nog punten nodig en afgaande op dit duel zullen die er zeker nog komen. Of dat voldoende zal zijn, moet blijken.