Vrouwen 3E/3G: Sportclub Monster sluit aan bij subtop, DSO pakt punt

Voorschoten’97 moest zich op eigen veld gewonnen geven tegen ARC 2. Hekkensluiter DSO kwam met Lyra een gelijkspel overeen en Sportclub Monster won het Westlandse onderonsje van KMD.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Frank van leeuwen (SportSnap.nl)

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – ARC VR2

Voorschoten’97 moest haar meerdere erkennen in het tweede team van ARC. De bezoeksters uit Alphen aan den Rijn vingen de thuisreis aan met een 2-3 overwinning op zak.

3e klasse G

KMD VR – Sportclub Monster VR

Op een winderig sportpark in Wateringen opende Sportclub Monster halverwege de eerste helft de score. Een voorzet van Jaden van Ruijven werd door Jullia Kagie bij de tweede paal binnengeschoten: 0-1.  Balverlies in de opbouw van de bezoekers stelde Quinty Roerade in staat om KMD op gelijke hoogte te schieten: 1-1.

In de tweede helft greep het ervaren Sportclub Monster de zege. De eerste twee treffers van het team van trainer Hasan Amhayi werden nog afgekeurd, maar daarna kon Julia Kagie met haar tweede treffer de 1-2 aantekenen. Tien minuten voor het eindsignaal kopte Jade van Ruijven uit een corner de bal het doel in. KMD, waar het vrouwenvoetbal nu 50 jaar bestaat, stapte met een 1-3 nederlaag van het veld.

DSO VR – Lyra VR

Op Sportpark Bentwoud bracht Dione van Loenen Lyra met bijna een half uur op de klok op een 0-1 voorsprong. DSO miste veel kansen en raakte paal en lat maar kon in de 65e minuut toch de gelijkmaker op het scorebord krijgen. Na slap verdedigend werk van Lyra zorgde Danique van Lingen voor een 1-1 eindstand.