Zondagvoetbal: Voorschoten’97 nipt onderuit, volle buit vrouwen RKDEO

Na een matige eerste helft speelde Voorschoten’97 een goede tweede helft tegen Onze Gezellen. Het was uiteindelijk niet voldoende om een punt mee naar huis te nemen. De vrouwen van RKDEO konden in Utrecht in de tweede helft afstand nemen van tegenstander Kampong en haalden een klinkende zege binnen. Voor Taurus was er weinig eer te behalen in het duel met Football Factory.

4e klasse C (zon)

Onze Gezellen – Voorschoten’97

In Haarlem kwam Voorschoten’97 in de eerste helft niet goed uit de verf en keek bij rust ook tegen een 1-0 achterstand aan. Onze Gezellen kreeg een strafschop en faalde niet vanaf elf meter. Volgens Voorschoten’97-trainer Denis Luhulima was de overtreding buiten het strafschopgebied, maar de arbiter oordeelde anders. Een kwartier na de doelwisseling tekende David Rebergen voor de 1-1. Voorschoten’97 deed wat omzettingen, maar kreeg daarna twee treffers tegen. Rebergen bracht de bezoekers terug in de wedstrijd met zijn tweede treffer: 3-2. Voorschoten’97 kreeg nog een aantal grote kansen. Twee keer werd de paal geraakt en andere kansen eindigden bij de Haarlemse doelman. De stand bleef 3-2.

Vrouwen 3e klasse B

Kampong VR – RKDEO VR

In de eerste helft gingen de teams gelijk op en bereikten de rust zonder een doelpunt te produceren. Na de doelwisseling nam de Utrechtse thuisclub een voorsprong, maar herpakte RKDEO zich goed. Britt van der Plank (foto) zorgde voor de gelijkmaker waarna Jeanine Kloots de 1-2 op het bord bracht. Na de tweede treffer van Van der Plank zorgde Diana Nepomuceno voor de 1-4 eindstand. RKDEO mag door het winnen van de derde periode de nacompetitie in.

Taurus – Football Factory

Op het sportpark van de TU Delft kende hoogvlieger Football Factory weinig genade met Taurus. De Leidse studentes wonnen van hun Delftse tegenhanger met maar liefst 1-7.