1e klasse C: TAC’90 grijpt in duel met sv Den Hoorn winst in blessuretijd

Voor zowel TAC’90 als Den Hoorn stond er veel op het spel. Beide teams moeten vrezen voor directe degradatie en kunnen de punten dus goed gebruiken. Het duel werd pas in een spannende eindfase beslist.

Tekst: Alex Pronk       |     Foto’s: Sander de Hollander

De wedstrijd begon bijna veertig minuten later dan gepland omdat de sokken van beide teams niet te onderscheiden waren en sv Den Hoorn nieuwe sokken moest gaan halen.

In de vierde minuut van de wedstrijd kreeg TAC’90-verdediger Mounir Faloun een eerste kans. Beide ploegen hadden de intentie om er een mooie wedstrijd van te maken, maar konden lang geen echte kansen creëren.

Na iets meer dan een half uur schoot Guy van Welij de bal van grote afstand op de verre paal van het Haagse doel. Via de korte paal ketste de bal weer het veld in. In de tweede minuut van de extra tijd liet Nuno Laguna Burgos de doelman van TAC’90 kansloos. Zijn schot werd van de doellijn weggetrapt door verdediger Marlito Ascencao, waardoor de teams met een 0-0 stand aan de thee gingen.

In de tweede helft leverden beide teams veel werk, maar leden ook veel balverlies. In de 55e minuut lanceerde invaller Yorick de Looff Mohamed el Osrouti. De 32-jarige spits schoot de bal fraai achter doelman Erwin van der Windt: 1-0. sv Den Hoorn zette daarna de thuisploeg onder druk en kreeg een aantal kansen. Invaller Kay Zhé van Es schoot van dichtbij in de handen van doelman Dion van Wijk (volgend seizoen doelman bij sv Den Hoorn). Kort daarna was Van Wijk ook een sta-in-de-weg bij een schot van Laguna Burgos. Kansen waren er daarna over en weer.

Met nog een kwartier te spelen maakte Mounir Faloun en domme overtreding op het middenveld en dit leverde hem zijn negende gele kaart van het seizoen op en een schorsing in het volgende duel tegen FC Skillz. Het venijn zat hem in de staart. Mounir Faloun kwam in de 86e minuut op de achterlijn onder druk te staan en verloor de bal aan Kay Zhé van Es, die de bal teruglegde in het vijfmeter gebied. Met veel moeite scoorde invaller Felix Nijman de gelijkmaker: 1-1.

Een minuut in de blessuretijd kon aanvoerder Randall Labordus Kenan Dagsoy bereiken. Dagsoy stelde daarna Mohamed el Osrouti in staat om het winnende doelpunt te maken: 2-1.